20 anys de la recollida porta a porta a Tiana

Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Font: Ajuntament de Tiana i la Local Tiana

08/06/2020 - 10:39

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

L’any 2000, Tiana va ser un dels tres municipis de Catalunya, juntament amb Tona i Riudecanyes, a implantar la recollida de residus porta a porta. Va ser justament el 5 de juny, data assenyalada: és el dia Mundial del Medi Ambient.

20 anys després, 210 municipis han adoptat aquest model de recollida i Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

A més, Tiana ha anat innovant tecnològicament en aquesta matèria mitjançant la implantació de xips als cubells per fer el seguiment de la participació dels veïns i veïnes i la posada en marxa de l’aplicació Civiwaste, una app mòbil per facilitar la comunicació entre la ciutadania i l’Ajuntament en matèria de gestió de residus.

Per celebrar aquest aniversari, l’Ajuntament de Tiana ha publicat a les xarxes socials, per una banda, un vídeo commemoratiu i, per l’altra, unes làmines per tal que els infants puguin pintar el conte del Marronet. Un conte que trobareu narrat al canal de Youtube de Can Baratau.

A Tiana, aquest model de recollida es complementa amb els habituals contenidors de reciclatge grocs, verds i blaus, els contenidors per a bolquers, els serveis de recollida de mobles prèvia trucada i la deixalleria.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeTiana

Relacionats

Article

Aquest és el balanç de les primeres setmanes de funcionament del servei de recollida selectiva, que s'aplica a un miler de llars de vuit urbanitzacions de Mataró.

Article

Mataró implanta una plataforma informàtica per millorar el seguiment del contracte de recollida de residus i neteja

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Butlletí