El Dia Europeu del Parcs ofereix un programa virtual sota el lema ‘Protegir la natura és protegir la nostra salut’

16/05/2020 - 11:38

Nombrosos estudis científics certifiquen els beneficis del contacte amb la natura per a la salut i el benestar de les persones, en especialment per la seva contribució positiva en les condicions de salut física i mental, però també en la prevenció de problemes de salut pública i en la promoció d’un estil de vida actiu en totes les etapes de la vida.

Davant la situació general de de confinament per lluitar contra la COVID-19, el Dia Europeu dels Parcs d’enguany, que se celebra el 24 de maig, ha triat com a lema Protegir la natura és protegir la salut amb un programa d’activitats virtuals al llarg de la propera setmana que inclou seminaris en línia així com la difusió de crides i propostes a través de les xarxes socials.
 

 

Seminaris en línia (webinars)

La Xarxa de Conservació de la Natura organitza el dimarts 19 de maig a les 19 h, el webinar  Emergència climàtica i COVID-19 en el que hi participaran Carles Castell, doctor en ecologia, tècnic de conservació d’espais naturals de la Diputació de Barcelona i membre de la Taula Salut i Natura; Josep Maria Mallarach, membre de les Comissions d’Àrees Protegides i de Polítiques Ambientals de la UICN, i Cristina Sànchez, directora de SEO Catalunya, moderats per la periodista de RNE, Pilar Sampietro. Podeu consultar el programa i inscriure-us-hi.

També, el divendres 22 de maig, a les 13 h, se celebrarà el seminari en línia Salut i àrees protegides que organitza l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals d’Espanya (OAPN) i la xarxa EUROPARC amb la participació de la Diputació de Barcelona. Aquest webinar, obert a tothom prèvia inscripció, hi participaran també Carles Castell, juntament amb Fernando Valladares, profedsor d’Iinvestigación del CSIC i professor associat de la Universidad Rey Juan Carlos;  Bárbara País de Federació EUROPARC) i Marta Múgica d’EUROPARC Espanya.

 

Parcs i biblioteques. Com es veu el parc des de casa teva

Les onze biblioteques del Maresme de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, agrupades en el programa Parcs i biblioteques... naturalment! el cap de setmana del 22 i 24 de maig proposaran un repte amb preguntes referides al patrimoni cultural i natural del seu municipi i la vinculació amb el seu parc de referència que es publicaran a cada un dels seus comptes d’Instagram.

Des d’aquestes biblioteques també es proposa fer tres vídeos divulgatius que es titularan Un cop d’ull al parc a partir de fotografies de qualsevol àmbit del patrimoni natural o cultural del Parc de la Serralada de MarinaParc de la Serralada Litoral Parc del Montnegre i el Corredor que enviïn les persones que hi vulguin participar abans del17 de maig.

També les onze biblioteques del Vallès Occidental, vinculades al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, han produït un vídeo que mostraran el 22 de maig elaborat amb imatges dels seus usuaris per mostrar com es veu el l’espai natural des de casa seva.

Finalment, les vuit biblioteques del Montserratí aplegades en el programa Parcs i biblioteques... naturalment! ofereixen l’exposició fotogràfica virtual Montserrat des de casa realitzada per les a partir de les imatges que els seus usuaris han enviat des de casa seva amb la muntanya de Montserrat de fons.


Relacionats

Notícia

El recinte, propietat de la Diputació de Barcelona, està tancat al públic des del 9 de març per despreniments a la cinglera entre el llac i el Salt del Tenes, ocasionats per les pluges, de fins a 54 mm de precipitació acumulada, després d’un llarg període de sequera.

Notícia

El Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) 2023 de la Diputació de Barcelona, que estarà en marxa del 21 de juny al 31 d’agost.

Article


Foc Off és un retret a les persones que cometen imprudències. És un clam per mantenir els boscos lliures d'incendis.

Butlletí