La recollida porta a porta a Llucmajor dispara el reciclatge al 81%

Font: Última Hora

09/05/2020 - 16:45

A la ciutat ja se supera el 80% dels residus reciclats.

El passat dia 20 de gener es va posar en marxa el servei de recollida selectiva de residus porta a porta a Llucmajor (Mallorca), un mes després l'Ajuntament qualifica que ha estat un èxit. 

Pilar Bonet, regidora de Manteniment Urbà, assenyala que aquesta iniciativa va partir de l'anterior equip de govern i que l'actual consistori l'ha posat en marxa adaptant el projecte a la realitat del municipi. «L'esforç en la campanya informativa amb reunions i publicitat han donat els seus fruits que s'han traduït en una alta participació ciutadana reflectida en percentatges. Abans de la recollida selectiva de residus, un 93% de l'tonatge anual eren residus barrejats; però, en aquestes primeres setmanes s'ha passat a un 12%. Per tant en l'actualitat hi ha un 81% de tonatge reciclat."

Ara el consistori treballa a estendre aquest pla a tot el municipi incloent les zones de l'Arenal i urbanitzacions. Per a això, Bonet ha assenyalat que "l'Ajuntament està preparant un concurs públic de neteja i recollida d'escombraries. Aquest projecte, també va partir de l'anterior govern, i té com a objectiu posar en marxa millores en la neteja de l'Arenal i urbanitzacions i crear una recollida selectiva adaptada a la realitat dels diferents nuclis ». Bonet assenyala que «cal felicitar als llucmajorers pel seu esforç perquè el projecte hagi estat un èxit».


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
El servei començarà el 27 de juny

Aquesta setmana informadors ambientals visiten els comerços per resoldre dubtes i lliurar-los tot el material que necessiten

Notícia

La Garriga es converteix en el municipi més gran de Catalunya que implanta el porta a porta a tota la població.

Notícia

La Mancomunitat realitzarà millores a 5 deixalleries de l’Alt Penedès i el Garraf, i ha adjudicat el servei de recollida de residus Porta a Porta a cinc municipis de l’Alt Penedès.

Butlletí