La recollida porta a porta a Llucmajor dispara el reciclatge al 81%

Font: Última Hora

09/05/2020 - 16:45

A la ciutat ja se supera el 80% dels residus reciclats.

El passat dia 20 de gener es va posar en marxa el servei de recollida selectiva de residus porta a porta a Llucmajor (Mallorca), un mes després l'Ajuntament qualifica que ha estat un èxit. 

Pilar Bonet, regidora de Manteniment Urbà, assenyala que aquesta iniciativa va partir de l'anterior equip de govern i que l'actual consistori l'ha posat en marxa adaptant el projecte a la realitat del municipi. «L'esforç en la campanya informativa amb reunions i publicitat han donat els seus fruits que s'han traduït en una alta participació ciutadana reflectida en percentatges. Abans de la recollida selectiva de residus, un 93% de l'tonatge anual eren residus barrejats; però, en aquestes primeres setmanes s'ha passat a un 12%. Per tant en l'actualitat hi ha un 81% de tonatge reciclat."

Ara el consistori treballa a estendre aquest pla a tot el municipi incloent les zones de l'Arenal i urbanitzacions. Per a això, Bonet ha assenyalat que "l'Ajuntament està preparant un concurs públic de neteja i recollida d'escombraries. Aquest projecte, també va partir de l'anterior govern, i té com a objectiu posar en marxa millores en la neteja de l'Arenal i urbanitzacions i crear una recollida selectiva adaptada a la realitat dels diferents nuclis ». Bonet assenyala que «cal felicitar als llucmajorers pel seu esforç perquè el projecte hagi estat un èxit».


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Després de les primeres setmanes, el porta a porta es consolida

Des del pasat 1 d'abril, la recollida selectiva de residus porta per porta es realitza al centre de Manacor, a Mallorca. L’Ajuntament va repartir als veïnats calendaris on s’especifica quina fracció se’n pot treure cada dia, i també poals per dipositar la matèria orgànica. L’objectiu és facilitar el reciclatge.
Notícia
El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El servei de recollida de residus porta per porta que s'ha estrenat al poble de Son Macià i al barri de sa Torre de Portocristo, implantat des del primer d'octubre, ha fet que les fraccions de reciclatge sumin un 82% i que a rebuig només hi vagi un 18% del fems. Al gener s'aplicarà al centre de Portocristo i entrarà en servei la deixalleria mòbil

Notícia
L'Ajuntament de Llucmajor ha presentat el nou sistema de recollida d'escombraries 'porta a porta' que s'implantarà a partir de el 20 de gener de 2020, afectarà 11.000 residents i que implicarà la retirada de contenidors a les zones rurals i als el poble , així com la creació de tres àrees d'aportació de residus.

Butlletí