Sant Cugat ja forma part de l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025

Font: Cugat Mèdia

03/03/2020 - 09:00

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès s'ha adherit a un document que implica elaborar un programa d'actuació per facilitar l'ús de la bicicleta a la ciutat​

Sant Cugat s'ha adherit per unanimitat de tots els regidors del ple a l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, impulsada pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat pel foment de l'ús d'aquest vehicle. Una mostra de l''aposta del govern' per una mobilitat més sostenible que es tradueix en l'elaboració d'un programa d'actuació triennal concret en un termini de sis mesos en el qual ja s'hi està treballant i en la designació d'una persona com a coordinadora tècnica, que en aquest cas serà el cap de Mobilitat de l'Ajuntament, Albert Muratet.

El regidor de l'àrea, José Gallardo, ha remarcat que Muratet no percebrà una retribució extra per a aquesta funció i que, de fet, aquesta adhesió no comporta cap cost per al consistori. Gallardo ha explicat que es volen centrar a fer més segurs i millor connectats els carrils bici que hi ha a la ciutat i que ja hi treballen de la mà d'entitats.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, per la seva banda, ha indicat que la bicicleta 'no és un substitutiu del cotxe' i que el foment de l'ús s'ha de dirigir a les noves generacions, a centres escolars i universitaris. Ciprian ha demanat que es creïn carrils bici a demanda, i no al revés i que se sol·liciti finançament a les administracions supramunicipals que correspongui perquè no quedi 'en paper mullat'. A més, el portaveu taronja també ha exigit posar en marxa una ordenança que reguli la convivència de les bicicletes i d'altres vehicles unipersonals amb els vianants.

Gallardo ha contestat que l'ordenança arribarà aviat i que el govern ja treballa a fer més segurs els carrils bici i, en concret, facilitar l'accés a les zones escolars. L'adhesió, segons el govern, és una mostra de 'compromís' pel foment de la bicicleta a la ciutat que, 'aviat', es traduirà en mesures i accions concretes.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'actuació es complementarà a curt i mitjà termini amb la connexió amb els districtes i mesures de promoció de l'ús de la bicicleta

Acte
05/10/2021 - 00:00
Notícia

El Bicibús és una iniciativa que fa temps que es duu a terme als països baixos i a d’altres localitats, i que pretén que nens i nens realitzin el trajecte cap a l’escola en bicicleta, en grup i de manera segura. Aquesta modalitat de transport escolar està organitzada i coordinada per les famílies amb la participació del centre escolar i el suport municipal, teixint així comunitat educativa i amb els infants com a principals protagonistes.

Butlletí