Concurs sobre reciclatge i guanyeu bosses fetes amb banderoles

27/02/2020 - 10:00

La Comissió Europea organitza un concurs de bosses reutilitzades amb l'objectiu mostrar com la CE està realitzant un canvi per a convertir-se en més sostenible i inspirar els ciutadans de la UE a fer el mateix amb articles antics i sense utilitzar que podrien reutilitzar en lloc de llençar. Fins el 3 de març.

El Pacte Europeu sobre el Clima, proposat per la Comissió Europea dins del Pacte Verd Europeu, té com a objectiu reunir regions, comunitats locals, societat civil, negocis i escoles per inspirar un canvi de comportament, des d’individus a grans multinacionals, i animar la gent a emprendre accions concretes per a una economia més circular i una societat més ecològica.

En aquest context, el concurs de borses reutilitzades organitzat per la Unitat de Mitjans de Comunicació Visual de la Comissió Europea, té com a objectiu mostrar com la CE està realitzant un canvi per a convertir-se en més sostenible i inspirar els ciutadans de la UE a fer el mateix amb articles antics i sense utilitzar que podrien reutilitzar en lloc de llençar.

Reciclar és bo: no haver de reciclar és encara millor!

Les bosses que s’adjudicaran en aquest concurs estan fetes de pancartes que s’han mostrat a l’edifici principal de la Comissió Europea, el Berlaymont, a Brussel·les. S'han reutilitzat amb l'objectiu de que tinguin una segona vida i no es converteixin en residus. Pot participar tothom major de 18 anys, resident a un estat membre de la UE, amb un compte d’Instagram públic i vàlid, així com un perfil de Facebook.

Normes de participació:

  • Els participants han de presentar fotografies anteriors i posteriors d’un article que hagi estat reutilitzat o donat una segona vida, com per exemple mobles vells, roba vella, envasos buits o articles de plàstic
  • Els participants han de compartir les entrades a Instagram a través d’històries, publicacions i missatges directes o a través de Facebook Messenger.
  • Els participants han d'incloure el hashtag dedicat de la competició i etiquetar la Comissió Europea en aquests comptes Cada participant pot enviar inscripcions il·limitades a aquest concurs

Durant el concurs s’oferiran 50 premis reciclats fets amb les pancartes anteriors de la Comissió Europea. Les bosses es presentaran en tres models diferents i en diferents patrons/colors depenent de la banderola utilitzada en la fabricació.

Data límit: 03/03/2020


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Del 15 de gener al 15 de febrer del 2021 estarà obert el Formulari de presentació de productes i serveis en el mercat o en desenvolupament que incorporin tàctiques per millorar el seu comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida, i contribueixin a l’economia circular.

Article

Mercabarna convoca la segona edició dels Premis Mercabarna Paco Muñoz amb la finalitat de promoure i reconèixer iniciatives realitzades a Catalunya en favor de la lluita contra el malbaratament alimentari i l’aprofitament d'aliments amb impacte econòmic, social i/o mediambiental en els diferents esglaons de la cadena agroalimentària.

Article

Des del 20 de març estan prohibits els plàstics d’un sol ús als comerços de les Illes. Per afavorir-ne la reducció, s’ha posat en marxa la campanya ‘Mou-te pel Zero Plàstic a Menorca’. La primera passa és una aplicació mòbil, Go Zero Waste, que proposa reptes per anar canviant els nostres hàbits de consum per altres més sostenibles. Un projecte que inclou una forma innovadora d’introduir comportaments més sostenibles a la societat menorquina i ajudar al comerç local i de proximitat.

Butlletí