Ribes de Freser vol millorar la recollida selectiva de residus al municipi

21/02/2020 - 08:00
Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Ribes de Freser impulsarà una campanya de sensibilització al voltant de la gestió dels residus generats per la població.​

 

La campanya, que porta associat el lema "Vols pagar menys? Depèn de tu", persegueix l’objectiu de conscienciar els ciutadans sobre els costos econòmics que suposa fer una mala gestió dels residus i les conseqüències que això té per al medi ambient.

La campanya és una aposta dels tres grups municipals que formen part del consistori ribatà (Tots Fem Ribes – Acord Municipal, CUP Som Poble – Alternativa Municipal  i Junts per Ribes). Els tres grups han creat, organitzat i coordinat conjuntament el projecte davant l’evidència que aquesta és una problemàtica prolongada en el temps i en la qual cal incidir de manera urgent.

En els darrers anys, el cost de la gestió dels residus ha anat augmentant degut a uns índexs de reciclatge molt baixos per part de la població. Llençar la bossa d’escombraries en el cubell equivocat, no reciclar correctament, deixar mobles o trastos vells a la via pública o fer abocaments incontrolats en llocs no habilitats són pràctiques recurrents entre els veïns que suposen unes despeses que acaben repercutint a la butxaca de la ciutadania. En concret, l’objectiu que es marca l’Ajuntament és millorar la recollida selectiva, és a dir, que la població col·loqui als contenidors corresponents cada residu. Si els veïns deixen al seu lloc els diferents tipus de residus (rebuig, orgànica, vidre, paper, cartró i plàstic) s’aconseguirà reduir el cost municipal de la gestió dels residus.

Per centralitzar aquesta campanya de conscienciació, que es veurà als carrers per mitjà de cartells i pòsters, la regidoria de Medi Ambient ha habilitat una pàgina web on es poden consultar totes les dades al voltant de la gestió dels residus al municipi. Al mateix temps, i paral·lelament a la campanya, s’ha impulsat el nou servei de deixalleria mòbil, que tindrà lloc els dilluns de 10 a 14 h al pàrquing de la carrer Massana. També en la mateixa localització es troba un classificador “microdeixalleria” per poder classificar residus de mida petita, com són les piles o els cartutxos de tinta de la impressora.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Santa Perpètua reorganitza les bateries de contenidors de recollida de residus municipals, redueix els contenidors de resta/rebuig i, en alguns casos, incrementa els contenidors d’envasos.

Notícia

El servei es posarà en marxa a partir del 17 de juny al barri del Molí de la Torre i part de Vilafortuny. També s’amplia la recollida porta a porta comercial i s’implanta el sistema d’identificació personal voluntari als contenidors de tot el municipi. 

Notícia

L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Via Pública i l'empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida de residus, Reus Net, ha iniciat a mitjans d'abril una prova pilot per escollir el nou sistema de contenidors intel·ligents que ha de permetre incrementar els índexs de recollida selectiva a la ciutat.

Butlletí