La connexió a ATL d'Igualada des d'una perspectiva de l'Agenda 2030

Font: Ajuntament d'Igualada

12/02/2020 - 08:28

En els darrers anys la situacions cícliques de manca de reserva d’aigua de l’aqüífer Carme-Capellades ha ocasionat escenaris on l’abastament d’aigua del sistemes d’abastament de la zona ha quedat seriosament compromès. 

Dins aquest marc, la situació d’Igualada, no és una excepció, i tot i que, aquests períodes de manca de reserves d’aigua no ha arribat a afectar a la continuïtat del subministrament, si que posava en alerta de que calia fer algun tipus d’actuació per assegurar el subministrament d’aigua a futur i ser més resilient davant d’aquestes situacions.

La connexió amb el sistema d’abastament d’ATL bé a satisfer aquestes necessitats a la vegada que reforça el compromís de la companyia amb els objectius de desenvolupament sostenible,

En aquest sentit, i amb aquest conveni d’adquisició de cabals d’aigua es contribueix també a l’assoliment d’alguns objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 com són:


Els cabals subministrats a través de la xarxa de distribució del sistema d’ATL (provinents majoritàriament de l’embassament de la Llosa del Cavall) presenten unes característiques organolèptiques de més qualitat que les aigües captades a l’aqüífer de Carme-Capellades.


La substitució de part dels cabals que fins ara s’extreien dels pous per aigua del sistema ATL permetrà preservar aquestes reserves d’aigua subterrània i afavorir el compliment de l’objectiu de que l’aqüífer deixi d’estar en un mal estat quantitatiu.


La nova font de subministrament que suposa aquesta connexió permet garantir la reserva d’aigua a present i futur, i això permetrà al municipi d’Igualada de poder fer front a futures demandes de consum associades al creixement urbà i industrial i per consegüent afavorir l’atracció de nous projectes empresarials.


La preservació de les reserves de l’aqüifer de Carme-Capellades com a reserva estratègica permetrà també afavorir la protecció de la biodiversitat de la zona.

 


L’aliança amb altres agents afavoreix l’assoliment dels objectius. En aquest cas, la connexió a un sistema d’abastament tant fiable i robust que representa ATL permet fer front a tots els reptes de sostenibilitat de la companyia amb una major fortalesa.


 


 

Categories: 
Municipis: 
AnoiaIgualada
Etiquetes: 

Relacionats

Article

 

El nou carril bici d'Igualada guanya el premi Mobilicat a la millor iniciativa en mobilitat sostenible del 2023.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Article

Des d’aquest divendres ja es pot circular pel tram de l’avinguda de Balmes mentre segueixen les obres en els altres trams de forma paral·lela

Butlletí