Paris construeix l’hort urbà més gran del món

Produirà 1.000 quilos de fruites i verdures al dia en temporada alta
11/01/2020 - 08:00

L'hort urbà més gran del món ocuparà el terrat d'un dels pavellons del parc d'exposicions de Paris Expo Porta de Versalles.

Es tracta d'una extensió de terreny equivalent a dos camps de futbol, 14.000 metres quadrats on s'hi cultivaran fins a trenta classes diferents d'aliments (tomàquets, albergínies, pebrots, bledes, enciams, espinacs i maduixes, però també flors comestibles). El projecte formarà part de la metamorfosi que està construint Viparis, l'empresa que ha assumit aquest repte i que està portant a terme l'immens parc d'exposicions situat al districte 15 de la capital, al sud-oest de París.

Està previst que hi treballin una vintena d'horticultors que proveiran els restaurants del parc, així com els habitants de la zona i dels municipis veïns, a través de menjadors col·lectius i hotels, i es preveu que produeixi 1.000 quilos de fruites i verdures al dia en temporada alta a partir de la primavera vinent. La tècnica de cultiu és la aeropònica, en la qual les arrels es mantenen exposades a l'aire i es reguen amb una solució nutritiva. Tot i que no es faran servir conservants químics ni pesticides, els productes no tindran el distintiu ecològic perquè a França s'exigeix que les plantes es conreïn al sòl.

La capital francesa compta ja amb altres projectes d'agricultura urbana tot i que de mides molt més petites. És el cas de La Recyclerie, situada en una antiga estació de trens al nord de la ciutat, amb gairebé 1000 m2. O bé La Caverne, on es cultiven productes ecològics a petita escala en un pàrquing subterrani en desús, alhora que es promou la inserció laboral al barri obrer on estan situats, també al nord de la ciutat, prioritzant els llocs de treball per als veïns.

Més informació Viparis.


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista

Farem tomàquets/hora, igual que fem kilowatts/hora a les cobertes de la ciutat. Amb aquesta imatge provocadora Joan Rieradevall, investigador de l’ICTA i reconegut expert en agricultura urbana, ens mostra la seva visió de la ciutat del futur, i ho fa al mig de l’hort del seu balcó.

Article

Ara fa dos anys va néixer el projecte dels Horts Ecològics i Comunitaris de La Culla al barri de La Balconada a Manresa, impulsat i coordinat des del treball en xarxa entre el Pla de Desenvolupament Comunitari de la Balconada (servei de Barris i Acció Comunitària i Servei de Territori – Anella Verda de l’Ajuntament de Manresa), la Casa de la Culla (la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia), i el Punt Òmnia de la Balconada (FAVIBC), amb el suport de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Balconada.

Article

A Sant Vicenç dels Horts s’ha posat en marxa recentment l’Espai Test Agrari, un projecte pioner amb l’objectiu de dinamitzar el sector agrícola local i fomentar la incorporació de la nova pagesia.

 

Butlletí