Canvis al servei de recollida porta a porta al barri del Cros d'Argentona

05/01/2020 - 09:00

A partir del gener, la regidoria de Medi Ambient i l'ARCA del Maresme implantaran lleugeres modificacions per millorar-ne la gestió i reduir molèsties als veïns

El model de recollida selectiva es va implantar al veïnat de la Cros d'Argentona l'octubre de 2016. Després de tres anys des de la posada en funcionament, s'ha valorat la possibilitat d'introduir petits canvis, amb l'objectiu de millorar la gestió del servei i ajustar alguns contratemps que s'han detectat durant aquest temps. Després d'una reunió amb representants dels veïns i de les entitats del barri celebrada a finals del passat mes de setembre, s'ha acordat implantar les següents mesures.

D'una banda s'avançarà la recollida per part dels operaris a les deu del vespre i no a la matinada com s'ha fet fins ara, donat que el procés de manipulació i trasllat dels contenidors amb rodes que se situen davant de cada escala de veïns causa soroll i genera molèsties. És important que els veïns baixin la brossa entre les 8 i les 10 del vespre -.

També s'augmentarà la capacitat dels contenidors de recollida per evitar que algunes bosses de residus, especialment els dies  d'envasos, es deixin al terra perquè els contenidors estan plens. Així, es substituirà una de les dues unitats que es disposen a cada escala (de 240 litres de capacitat), per una de nova de 360 litres.

En paral·lel s'iniciarà una campanya de sensibilització i seguiment per tal de reduir els casos d'incivisme que es produeixen al veïnat, i que se centren principalment en la incorrecta separació dels residus.

Des de l'Ajuntament es demana a les veïnes i veïns la màxima col·laboració per tal de seguir impulsant un model que garanteix la gestió més eficient i sostenible dels residus municipals i que ha permès a Argentona situar-se com  el municipi de més de 10.000 habitants que més recicla de Catalunya.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

 L'objectiu és aconseguir reduir la quantitat de rebuig generada, reforçar el recordatori de la separació de residus i millorar la visibilitat de la recollida selectiva de cara a la ciutadania.

Article

La participació real de la ciutadania en el nou model de recollida se situa actualment en el 60 % respecte el total d’habitatges i petits negocis de la zona.

Notícia

Les àrees de contenidors mòbils es posaran als carrers al vespre per facilitar la recollida selectiva dels residus i es trauran a primera hora del matí. Seran d’ús exclusiu dels veïns, veïnes i petit comerç del Centre, que disposaran de clauers contactless per obrir-los. L’Ajuntament inicia aquesta setmana la campanya informativa i de participació prèvia a aplicar els canvis.

Butlletí