Set edificis municipals de Sabadell disposaran de plaques solars fotovoltaiques per l’autoconsum elèctric

02/01/2020 - 08:00

Sis escoles de Sabadell i l’edifici de Promoció Econòmica, el Vapor Llonch, disposaran durnat el 2020 d’instal·lacions solars fotovoltaiques per l’autoconsum. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat l’inici de contractació de les obres. 

Es tracta d’un tipus d’instal·lació amb suport de la xarxa en què l’energia generada serà autoconsumida instantàniament sempre que sigui possible, i els excedents, en que de produir-se, seran abocats a la xarxa general.

Els centres escolars que, a més del Vapor Llonch, disposaran d’aquest servei seran La Romànica, Sant Julià, Andreu Castells, Concòrdia, Miquel Carreras i Amadeu Vives.

L’actuació te com a objectiu l’autoconsum de la energia generada, mitjançant la implantació de panells fotovoltaics de silici a les cobertes. Els excedents, energia que no es demandada per l’edifici en el moment de la producció, es compensaran a la factura elèctrica mensualment, segons “Real Decreto-ley 15/2018, de 5 de octubre, de medidas urgentes para la transición energética y la protección de los consumidores”.

El total de la inversió es de 231.951,31 €, finançada al 50% pels fons FEDER Europeus, dintre de la estratègia EDUSI de Sabadell. La potència total que es preveu instal·lar es de 102,48 kWp, que s’afegiran als 180 kWp que actualment ja disposa l’Ajuntament en diferents edificis de la ciutat. El consistori ha iniciat el procediment obert per a l’adjudicació de l’obra.

 

Reducció d’emissions

La generació anual prevista es de 138,35 MWh que correspon al consum anual mitjà de 50 habitatges. Es calcula una reducció de CO2 anual d’aproximadament  44,4 Tn. S’estima una durada de 6 mesos per la finalització de les instal·lacions i, per tant,  es preveu que estiguin totalment operatives a la tardor de l’any vinent.

L’Ajuntament de Sabadell ha intensificat la generació elèctrica mitjançant energies renovables i exactament en fotovoltaica per autoconsum als edificis municipals. Actualment, compten amb aquest sistema la Granja del Pas; la deixalleria de Can Llong; un sistema de rec per a horta al parc fluvial del Ripoll; les escoles Nostra Llar, Teresa Claramunt, Joanot Alisanda, Miquel Martí i Pol, Creu Alta, Andreu Castells i Joan Montllor; les escoles bressol de Can Puiggener i Andreu Castells; el Centre Cívic de Ca n’Oriac; el Poliesportiu Olímpia; el Centre de Formació Cal Molins i l’edific de Cal Marcet.

A l’iniciativa municipal, cal sumar a l’impuls ciutadà per a la generació d’energia neta, que el 2019 es va tancar amb més de 60 instal·lacions fotovoltaiques repartides per la ciutat i que l’Ajuntament recolza mitjançant un descompte del 50% de l’IBI durant 5 anys, segons l’ordenança fiscal vigent.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Article

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

Butlletí