Breda i Riudellots de la Selva celebren 2 anys de recollida porta a porta

Font: La Selva TV

30/12/2019 - 08:00

A partir de la implementació del porta a porta fa dos anys, el municipi ha passat de reciclar el 30% a reciclar més del 80% convertint-se un dels municipis que més recicla del país. 

Breda ha celebrat la Fira dels 2 anys que commemora l’inici de la recollida porta a porta del municipi.

Durant tot el matí s’han celebrat activitats organitzades per l’Ajuntament de Breda i el Consell Comarcal com ara la Ruleta dels envasos. On la persona amb el número escollit ha de respondre una pregunta sobre reciclatge. D’aquesta original manera s’han repartit obsequis per a tothom com bosses compostables, miniglús o estovalles individuals amb jocs sobre la cuina de les sobrances. L’activitat ha servit per celebrar els bons resultats de reciclatge a Breda. A partir de la implementació del porta a porta fa dos anys, el municipi ha passat de reciclar el 30% a reciclar més del 80% convertint-se un dels municipis que més recicla del país. Després de consolidar la recollida selectiva, Breda es prepara per fer el següent pas: la prevenció i la reutilització en la gestió dels residus municipals com a vies preferents. L’any 2020 el servei de deixalleria comarcal al que també pertany Breda posarà al màxim la reutilització a les deixalleries.

Una altra de les activitats de la Fira dels 2 anys del porta a porta ha estat el taller Remuda’t amb la roba vella que ha ensenyat idees creatives per reutilitzar la roba i així començar a treballar en l’increment de la reutilització dels articles de consum. Conjuntament amb aquestes activitats organitzades per l’Ajuntament de Breda i el Consell Comarcal de la Selva durant el matí del diumenge entitats com l’AMPA de l’Escola de Breda amb la seva recollida de joguines o l’Oncolliga de Breda amb el seu mercat dels encants han reforçat l’aposta per la reutilització del municipi.

La Fira dels 2 anys del porta a porta suposa la confirmació de l’èxit de la implementació de la recollida selectiva que és extensiu a altres municipis de la comarca.

El proper 13 de desembre Vilobí d’Onyar va celebrar els 18 mesos de la recollida porta a porta, i el 16 desembre va ser el torn de Riudellots que ja fa dos anys que aplica aquest model de recollida. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Vidreres implanta el sistema de recollida d’escombraries porta a porta a la Goba, Torrefortuna i Puigventós.

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Butlletí