Reconvertida en refugi de biodiversitat l’alzina talada del parc de Can Vidalet

Un fragment del tronc donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs
23/12/2019 - 09:00

El tronc de l’alzina del Parc de Can Vidalet, que es va talar pel seu mal estat i pel perill que suposava per als visitants, ha estat aprofitat per crear un refugi de biodiversitat que donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs.

En una activitat de la Jugatecambiental, diumenge 1 de desembre els infants van cobrir el tronc amb fulles, branques i el van abonar.

L’objectiu de l’actuació és fer que aquesta part del tronc de l’emblemàtic exemplar segueixi tenint presència al parc, des d’on mantindrà un vincle també amb el barri i tindrà una segona oportunitat tant per acollir vida com per convertir-se en un recurs educatiu.

El tronc i els materials del voltant aporten un lloc càlid on aquests animalons troben refugi i poden completar el seu cicle de vida. S’hi poden conservar diferents tipus d’abelles, larves d’escarabats, centpeus i porquets de Sant Antoni”, segons informa el cartell informatiu que s’ha instal·lat al costat del fragment de tronc de l’alzina.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEsplugues de Llobregat

Relacionats

Notícia
Cicles biològics en parcs i platges metropolitans durant el confinament

La reducció de l'activitat humana durant el confinament per la COVID-19 ha afavorit que els parcs i les platges metropolitans s'hagin convertit en refugis de natura. El resultat ha estat un augment de fauna difícilment observable en circumstàncies normals, com ara flamencs, cabirols o senglars.

Article
En espais que conserven la vegetació que ha crescut de manera natural durant el confinament

Durant el període de confinament més estricte en València, els treballs de jardineria han baixat d’intensitat i això ha provocat que en algunes praderes dels jardins de la ciutat han crescut de manera natural flors i plantes que atrauen insectes polinitzadors beneficiosos per la seua acció com a fauna útil per al control de plagues i millora dels ecosistemes urbans.

Notícia

Un estudi estima la quantitat de purificació de l'aire, la mitigació de les escorrenties i la regulació de la temperatura proporcionada per uns 200.000 arbres del viari de Barcelona.

Butlletí