Reconvertida en refugi de biodiversitat l’alzina talada del parc de Can Vidalet

Un fragment del tronc donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs
23/12/2019 - 09:00

El tronc de l’alzina del Parc de Can Vidalet, que es va talar pel seu mal estat i pel perill que suposava per als visitants, ha estat aprofitat per crear un refugi de biodiversitat que donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs.

En una activitat de la Jugatecambiental, diumenge 1 de desembre els infants van cobrir el tronc amb fulles, branques i el van abonar.

L’objectiu de l’actuació és fer que aquesta part del tronc de l’emblemàtic exemplar segueixi tenint presència al parc, des d’on mantindrà un vincle també amb el barri i tindrà una segona oportunitat tant per acollir vida com per convertir-se en un recurs educatiu.

El tronc i els materials del voltant aporten un lloc càlid on aquests animalons troben refugi i poden completar el seu cicle de vida. S’hi poden conservar diferents tipus d’abelles, larves d’escarabats, centpeus i porquets de Sant Antoni”, segons informa el cartell informatiu que s’ha instal·lat al costat del fragment de tronc de l’alzina.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEsplugues de Llobregat

Relacionats

Acte
29/05/2021 - 00:00
Cornellà de Llobregat
Notícia

La Setmana de la Natura té lloc del 24 de maig al 5 de juny. A Cornellà, enguany, per celebrar-la l'Ajuntament vol posar en valor la biodiversitat que habita als espais verds i carrers de la ciutat. Una biodiversitat positiva que millora molts aspectes de la vida humana: salut, pol·linització, control de plagues, etc. 

Article

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tàrrega ha tornat a endegar una campanya per a la recollida de polls immadurs de falciots i orenetes que cauen del niu en espais urbans amb la col·laboració de voluntaris ambientals del municipi. Els exemplars es portaran al Centre de Fauna Vallcalent.

Butlletí