Al Pla d'Urgell, no deixis rastre

Font: Consell comarcal del Pla d'Urgell

27/12/2019 - 08:00

“No deixis rastre” és el nom de la nova campanya del Consell Comarcal del Pla d’Urgell per incentivar el reciclatge fins als mínims que marca la directiva europea i així evitar augments a la despesa que grava els ajuntaments pels residus no reciclats que van directament a abocador

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell iniciarà aquest dimecres una campanya a les xarxes socials per incrementar els índexs de recollida selectiva a la comarca i assolir l’objectiu de superar el 50% de reciclatge en la gestió dels residus municipals l’any 2020, tal com fixa la Comissió Europea. Actualment, el Pla d’Urgell se situa per damunt de la mitjana catalana amb un 45,68% de recollida selectiva. Per fraccions, la que més es recull és la fracció orgànica amb un indicador de 70 kg/habitant i any, seguida dels envasos lleugers amb 25kg/habitant i any.

La campanya també vol evitar que la despesa que paguen els ajuntaments sobre els residus no reciclats i que van a l’abocador s’encareixi progressivament. Aquest cànon grava la fracció resta i, segons l’Agència Catalana de Residus, dels 41,3€ del 2019 passarà als 47,1€/tona al 2020.

La nova campanya a les xarxes socials s’adreça al públic general i té un lema comú: “No deixis rastre”. Es podrà visualitzar a Facebook, a Instagram i a Twitter ( @MediAmbientCCPU) i també al canal de You Tube. A través de 5 peces audiovisuals de curta durada, es parodien comportaments incívics en la gestió de la brossa per tal de cridar l’atenció a l’espectador. S´incideix en la conscienciació i la importància de la separació dels residus, així com evitar que es deixin fora dels contenidors. 

Així mateix, cal recordar que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell també prepara un aplicatiu per al reaprofitament d’aquells objectes que arriben a les deixalleries del Pla d’Urgell i que encara poden tenir ús o tenir un nou ús. En el Ple del mes d’octubre ja es van aprovar les normes de funcionament d’aquesta borsa virtual que entrarà en servei amb el nom de COMANOU en els propers mesos.


 

Categories: 
Municipis: 
Pla d'Urgell

Relacionats

Article

L'objectiu és incrementar el percentatge de reciclatge i superar el 50% que fixa la Unió Europea per al 2025, mantenir la llibertat d'horaris actual per tirar la brossa segons la disponibilitat de cada unitat familiar, i tendir cap a la implantació d'una taxa justa, en funció de com es recicli. 

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Article

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ja publicat diversos clips per posar una mica d'humor en les excuses que fem servir per no reciclar, i animar a reciclar més.

Butlletí