Terrassa aprova un pla de residus on el ciutadà pagarà pel que genera

L'objectiu és reduir la generació de residus un 10 per cent i arribar al 60 per cent de recollida selectiva.

Font: Mon Planeta

23/12/2019 - 08:30
Carles Caballero al ple | J. M.O.

Carles Caballero al ple | J. M.O.

El ple municipal de l'Ajuntament de Terrassa ha fet l'aprovació inicial del Pla de prevenció i gestió de residus municipals de Terrassa 2018-2030​

Es projecta tota una revolució. És un full de ruta. El document no és cap novetat però que revisa i recull les noves directius catalanes i europees. L'objectiu és reduir la generació de residus un 10 per cent i arribar al 60 per cent de recollida selectiva.

Es projecta un sistema de sistemes. La càrrega lateral es completarà amb porta a porta i contenidors soterrats, en funció dels estudis per cada zona. El porta a porta s'ha demostrat vàlid en municipis on predominen les urbanitzacions i la baixa densitat de població. A Terrassa es farà una prova pilot a Vista Alegre l'any vinent, i Can Gonteres sembla que podria ser un bon lloc per implantar-ho. La càrrega lateral continuarà creixent, però no serveix per a llocs estrets. I la recollida neumàtica s'albira per a polígons de nova creació, fora de la trama urbana.

El regidor Carles Caballero va reblar en la presentació del pla la importància de saber què aboquem i en quina quantitat. En aquest senti, pensa que s'ha d'avançar vers un model on cada persona pagui exactament pel que genera. La idea és impulsar la corresponsabilitat i fer créixer la recollida selectiva. Ha recordat que cada contenidor verd li costa a la ciutadania uns 100 euros, mentre que els altres  no costen diners i sí que aporten ingressos. També es planteja acabar o minimitzat l'incivisme, i les sancions jugaran un paper fonamental.

Són un total de 50 accions: 14 de prevenció; 22 per fer créixer la recollida selectiva; 11 que incideixen directament sobre l'administració, i tres per disminuir l'impacte ambiental. La inversió prevista és de 21 milions d'euros.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb el lema «Reduir els plàstics d'un sol ús és a les teves mans! Reptes per afrontar el canvi climàtic», l'edició d'enguany incideix en l'avanç de la Unió Europea cap a la prohibició d'aquests articles, entre els quals es troben les bosses, els coberts, gots, plats, canyetes, recipients d'aliments per consumir en el mateix envàs, els taps i tapes o els bastonets de les orelles. Una mesura que prioritza la prevenció i la reutilització en detriment de l'eliminació de residus.

Notícia

Impulsada per l’AMB, Ecovidrio i Ecoembes, en col·laboració amb els respectius ajuntaments. L’objectiu és analitzar la situació, informar els establiments i fomentar-hi la separació correcta de les diverses fraccions El sector de l’hostaleria i la restauració genera pràcticament el 50 % de tots els residus comercials recollits

Acte
25/11/2020 - 00:00
Mercat municipal Barberà del Vallés. Carrer de la Verge de l'Assumpció, 32

Butlletí