L’Ajuntament de Constantí assumirà la gestió directa del servei de l’aigua al municipi

23/12/2019 - 08:00

Durant aquest últim any s’ha creat una Comissió Especial per estudiar quina era la fórmula més idònia per a la gestió de l’aigua

El Ple de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat el canvi de model en la gestió de l’aigua, que passarà a ser municipal a partir d’aquest pròxim any. Els regidors han arpovat que la gestió de l’aigua l’assumeixi directament l’Ajuntament després que aquest servei s’hagi prestat a través d’un contracte d’arrendament de serveis amb Sorea des de l’any 1991.

Durant aquest últim any s’ha creat una Comissió Especial per estudiar quina era la fórmula més idònia per a la gestió de l’aigua. Després de diverses reunions i d’acord amb les conclusions de la memòria justificativa d’aquesta comissió, finalment s’ha decidit optar per la via de la gestió directa, el que segons l’Ajuntament comportarà un estalvi econòmic i una millora del servei. El nou model permetrà gestionar de manera conjunta el servei de l’aigua tant al nucli urbà com al Polígon Industrial (fins ara es feia de manera separada).

La municipalització del servei contempla la contractació d’una empresa externa de serveis per realitzar les tasques de manteniment, i la delegació a BASE de la Diputació de Tarragona de la gestió de recaptació dels ingressos. De moment, aquesta gestió directa del servei es farà per un període temporal de 2 anys, després dels quals es farà una nova valoració i estudi.



 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

110 nous sensors per reforçar la detecció de fuites i fraus a la xarxa d’abastament d’aigua a Tarragona. Ematsa compta amb un rendiment hidràulic del 85%, la mitjana catalana se situa en el 78%​

Notícia

La Bisbal d’Empordà ha començat els tràmits necessaris per poder municipalitzar el servei de subministrament d’aigua al municipi.

Article

La Diputació de Tarragona presenta un pla per fer front a les pèrdues d’aigua a les xarxes públiques de 120 municipis de la demarcació. 

La institució vol digitalitzar i millorar l’eficiència del cicle integral de l’aigua als municipis de menys de 20.000 habitants que en fan una gestió directa.

Butlletí