Tarragona i Reus porten la campanya sobre com reciclar els aparells elèctrics i electrònics

Font: Ajuntament de Tarragona i de Reus

13/12/2019 - 09:30

Aquesta campanya, "Canvia el xip. Recicla’ls!", es desenvoluparà en diferents municipis de Catalunya.

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha portat porta a la ciutat la campanya «Canvia el xip. Recicla'ls», amb què la Generalitat de Catalunya, l'Agència Catalana de Residus i ECOLEC, promouen la sensibilització de la població sobre la importància de reciclar correctament els aparells elèctrics i electrònics.

L’Ajuntament de Tarragona també s'hi afegit els dies 5 i 6 de desembre, a la campanya de conscienciació per tal que els RAEE rebin una gestió correcta per part de la ciutadania quan ja són en desús. “El marge de millora és molt gran, ja que, actualment, només reciclem el 21% dels AEE que consumim”, remarca el conseller de Neteja, Jordi Fortuny. Una carpa informativa s'ha instal·lat amb l’objectiu d'aprofundir en la idea d’allargar la vida útil d’aquests aparells, promovent la reparació i reutilització, així com animar la ciutadania a dipositar aquests objectes en els punts de venda específics.

A més, la campanya vol recordar on es poden dipositar aquests aparells un cop hagin exhaurit de la seva vida útil. En el punt de venda: quan es compra un de nou, durant el mes següent a l’adquisició; en botigues de més de 400 m2: els aparells petits, tot i que no en comprem un de nou o en cas de compra en-línia la recollida de l'aparell antic en el moment en què s'entrega el nou.

Des de l'Ajuntament de Tarragona es dona el suport necessari per a la realització de l'activitat de conscienciació. La campanya es compon de diverses accions de proximitat per tot el territori català, també en línia i en xarxes socials, que pretenen informar i conscienciar la ciutadania de com gestionar correctament els RAEE que ja no utilitzem.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus ampliarà el contracte del servei de neteja viària i recollida de residus amb l’objectiu de guanyar en qualitat, eficiència i eficàcia

Notícia

L’Ajuntament de Reus reactiva la campanya “Reus recicla bé” amb una carpa informativa itinerant i repartiment de bosses tricolor

Notícia

S'han instal·lat recentment dos nous cubells de vidre en punts on no es poden emplaçar altres sistemes de recollida de vidre a causa de dificultats tècniques. Aquests s’han ubicat a la plaça de la Patacada i a la plaça de la Dona Treballadora, al costat de les bústies de recollida pneumàtica.

Butlletí