Tarragona i Reus porten la campanya sobre com reciclar els aparells elèctrics i electrònics

Font: Ajuntament de Tarragona i de Reus

13/12/2019 - 09:30

Aquesta campanya, "Canvia el xip. Recicla’ls!", es desenvoluparà en diferents municipis de Catalunya.

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha portat porta a la ciutat la campanya «Canvia el xip. Recicla'ls», amb què la Generalitat de Catalunya, l'Agència Catalana de Residus i ECOLEC, promouen la sensibilització de la població sobre la importància de reciclar correctament els aparells elèctrics i electrònics.

L’Ajuntament de Tarragona també s'hi afegit els dies 5 i 6 de desembre, a la campanya de conscienciació per tal que els RAEE rebin una gestió correcta per part de la ciutadania quan ja són en desús. “El marge de millora és molt gran, ja que, actualment, només reciclem el 21% dels AEE que consumim”, remarca el conseller de Neteja, Jordi Fortuny. Una carpa informativa s'ha instal·lat amb l’objectiu d'aprofundir en la idea d’allargar la vida útil d’aquests aparells, promovent la reparació i reutilització, així com animar la ciutadania a dipositar aquests objectes en els punts de venda específics.

A més, la campanya vol recordar on es poden dipositar aquests aparells un cop hagin exhaurit de la seva vida útil. En el punt de venda: quan es compra un de nou, durant el mes següent a l’adquisició; en botigues de més de 400 m2: els aparells petits, tot i que no en comprem un de nou o en cas de compra en-línia la recollida de l'aparell antic en el moment en què s'entrega el nou.

Des de l'Ajuntament de Tarragona es dona el suport necessari per a la realització de l'activitat de conscienciació. La campanya es compon de diverses accions de proximitat per tot el territori català, també en línia i en xarxes socials, que pretenen informar i conscienciar la ciutadania de com gestionar correctament els RAEE que ja no utilitzem.


 

Categories: 

Relacionats

Article

«La brossa, dins!»: bateria d’accions contra els incívics que deixen les deixalles fora dels contenidors

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia

"El que circula, torna" preveu quatre accions que consisteixen en una campanya amb educadors ambientals per fomentar la recollida selectiva; un espectacle familiar als centres cívics; i un projecte educatiu a les escoles que inclou un accèssit als premis Josep Vives Ciurana

Butlletí