La Deixalleria Municipal de Rubí ofereix lots de prevenció de riscos per a la retirada de residus de fibrociment domèstic

L'acció s'ha 'emmarcat en la Setmana de Prevenció de Residus de Rubí

Font: RubiTV

19/12/2019 - 08:00
El lot de prevenció de riscos per retirar residus de fibrociment | Ajuntament de Rubí

El lot de prevenció de riscos per retirar residus de fibrociment | Ajuntament de Rubí

Els kits també inclouren les instruccions de funcionament corresponents.

 

L’Ajuntament de Rubí ha començat a distribuir, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, lots de prevenció de riscos per a la retirada de fibrociment domèstic, que es lliuraran de manera gratuïta a la Deixalleria Municipal de Cova Solera.

El fibrociment amb amiant és un material compost per ciment i fibres d’amiant que es feia servir a la construcció, i que es va deixar de fer servir l’any 2002, substituïnt-lo per fibra de vidre o cel·lulosa. El fibrociment amb amiant pot tenir conseqüències per a la salut quan es trenca, ja que, en fragmentar-se, allibera unes fibres molt petites d’amiant. Si es respiren aquestes partícules, poden entrar al pulmó i provocar, amb el pas del temps, malalties com ara el càncer.

Encara avui en dia, a casa nostra, podem trobar instal·lacions i objectes que tenen aquest tipus de fibrociment. Els més comuns són les plaques d’uralita ─que poden ser ondulades o llises─, les jardineres, les xemeneies de sortides de fums, les reixes de ventilació, les canonades i els dipòsits d’aigua, entre d’altres.

Les persones que vulguin llençar petites quantitats de fibrociment hauran d’apropar-se prèviament a la Deixalleria de Cova Solera per recollir el lot de manipulació d’amiant i les seves instruccions d’ús. La instal·lació no admetrà fibrociment amb amiant si no s’han complert aquests protocols d’actuació. Cal tenir en compte que les instal·lacions i construccions que necessiten treballs de desmuntatge només les poden manipular els professionals degudament autoritzats per l'Agència de Residus de Catalunya i inscrits al Registre d’Empreses amb Risc d’Amiant (RERA).

Amb el repartiment d’aquests lots de prevenció de riscos, l’Ajuntament vol evitar els abandonaments de fibrociment amb amiant que es produeixen a la via pública, i que han denunciat alguns veïns de manera reiterada en les darreres setmanes. Una mala gestió d’aquest residu també té conseqüències negatives pel medi ambient.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Consistori ofereix una gamma completa de paraments de taula reutilitzables adaptats a les dimensions de cada celebració

Notícia

La proposta ha inclòs activitats com La Gran Acció, La Trocalleria es mou als barris i diferents Ecotallers en clau de RE

Notícia

Butlletí