Caldes de Montbui substitueix les lluminàries actuals per tecnologia LED

01/12/2019 - 10:00

L’actuació, que es fa a 20 quadres d’enllumenat, consisteix en la substitució de les lluminàries actuals de vapor de sodi (VSAP) per LED’s i suposa un estalvi de potència del 47%

Aquesta  tardor han començat els treballs de substitució de les lluminàries actuals de vapor de sodi d’alta pressió (VSAP) per unes de noves del tipus LED. Els treballs es portaran a terme en una cinquantena de vies de Caldes.

L’actuació implica talls curts i puntuals de la zona on es treballa i es porta a terme en una vintena de quadres d’enllumenat situats a les vies següents: c. Pau Cuscó, c. Estació, c. Avel·lí Xalabarder, c. Sant Fèlix, c. Sant Ramon, c. Josep Calvó, c. Aparici, c. Migdia, c. Santo Domingo, c. Sant Climent, c. Homs, c. Major, c. Balmes, c. Torras i Sayol, c. Torrent Salze, c. Bisbe Soler, c. Sant Damià, c. Estrella, c. Buenos Aires, c. George Lawrence, c. Escoles Pies, c. Santa Eulàlia, c. Sant Salvador, c. Montserrat, c. Sta. Teresa, c. Raval Canyelles,  c. Gregori Montserrat, c. Rector Alemany, c. General Padrós, c. Santa Rosa, c. Sant Pau,  c. Llobet i Vall.llosera, c. Molí, c. G.A. Becquer, c. Aribau, c. Sabadell, c. Molí,  c. Calderón de la Barca, c. F. Domingo, c. Montseny, c. Sabadell,  c. Sant Pau, c. Pare Poch, c. Ramon Llull i c. Josep Calvó. També s’actua a l’entrada sud del municipi, a les avingudes Pi i Margall i Fontcuberta, al passatge i la plaça Verdaguer, i al pati interior de les Cases dels Mestres.

Els treballs tenen una durada prevista d’entre 3 i 4 setmanes, però estan sotmesos a la meteorologia i a les inclemències del temps, que poden allargar la seva durada.

El canvi de les lluminàries de l’enllumenat públic de Caldes redueix la potència elèctrica en un 47% de mitjana i augmenta entre 2 i 10 luxs la mitjana actual de llum. El projecte suposa una despesa total de 111.935,42€ entre la compra, que s’ha adjudicat a l’empresa Novatilu SL per import de 87.351,24€, i la instal·lació, que s’ha adjudicat a l’empresa Aluvisa per import de 24.584,18€.

Antecedents

Per tal d’estalviar costos, la compra de les noves lluminàries s’ha fet a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), en virtut de l’adhesió de l’Ajuntament de Caldes al sistema d’adquisició centralitzada del Consorci Català pel Desenvolupament Local i a l’Acord Marc de Serveis i Subministrament d’elements d’eficiència energètica en l’enllumenat públic amb destinació a entitats locals de Catalunya


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'enllumenat de la rotonda d'entrada al nucli antic de Castellví de Rosanes es passa a tecnologia LED i consumirà un 80% menys.

Notícia
Es preveu un estalvi del 80%

L’Ajuntament d’Alcarràs va iniciar el mes de febrer els treballs associats a la renovació de l’enllumenat públic del municipi i la substitució de les gairebé 1.600 làmpades de vapor de sodi actualment en servei per d’altres tantes amb tecnologia LED que permetran reduir en més d’un 80% la factura dels consums d’energia associats a l’enllumenat públic.

Notícia

L’objectiu és millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat i reduir l’impacte ambiental minvant les emissions de CO2. El canvi a tecnologia LED també permet tenir les instal·lacions d'enllumenat monitoritzades, de manera que es pot respondre més eficaçment en cas d'avaries o incidències i a l'hora de millorar el manteniment.

Butlletí