Exposició “Reduïm Residus” a Lliçà d'Amunt

dissabte, 18 juny, 2022 - 00:00 a diumenge, 3 juliol, 2022 - 23:59
Lloc: Biblioteca municipal. c. de Castelló de la Plana, 11. 08186 - Lliçà d'Amunt.

Reduïm residus! és una exposició que vol donar a conèixer als visitants les característiques i la importància de la gestió dels residus, per tal d’afavorir i incrementar la participació de la ciutadania en la presa de decisions ambientals. 

L’exposició, creada per la Gerència de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, vol sensibilitzar els joves i el públic general sobre la necessitat de respectar la piràmide de gestió de les escombraries, que comença per la prevenció o reducció de residus, segueix per la reutilització i el reciclatge i només acaba en el tractament en els casos en que sigui necessari. D’aquesta manera protegim el medi ambient i minimitzem les despeses de gestió.

  • La natura no fa residus. La natura és circular
  • Generem residus! De matèria primera a residu
  • Amaguem els residus sota l’estora? La gestió de les escombraries
  • Els protagonistes. Què hi va? Què no hi va?
  • Altres sistemes de recollida
  • Tot comença per tu: reduir, reciclar, reutilitzar
  • Coses que passen a la Terra: notícies breus sobre la producció i gestió de residus arreu del món.

 


Horari: • Matins: dimecres, divendres i dissabte de 10h a 14h

• Tardes: de dilluns a divendres de 15:30h a 20.00h

• Horari d'estiu de la biblioteca: De dilluns a divendres de 15:30h a 20:00h. Dimecres i divendres de 10h a 14h. Del 25 de juny al 10 de setembre (ambdós inclosos). De l’1 al 26 d’agost (ambdós inclosos) la biblioteca estarà tancada per vacances.

El període d’exposició inclourà el canvi d’horari a horari d’estiu.

Visites guiades: 21 de juny de 17:30 a 19h

L’exposició es realitzarà en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi ambient,  durant la qual es realitzarà una campanya informativa sobre reciclatge.


 

Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

L'objectiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Notícia

L’entitat de cooperació entre el Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Regió d’Occitània rep aquest reconeixement pel seu suport al projecte "Eurotèxtil circular".

Notícia

El Ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera de 24 de novembre va aprovar el Pla Local de Prevenció de residus 2022 - 2030. La prevenció de residus, ocupa el primer lloc en la jerarquia de generació i gestió dels residus, essent un primer pas abans del reciclatge i el tractament finalista de les deixalles.

Butlletí