La zona 30 arriba a cinc barris més de Terrassa

Font: Ajuntament de Terrassa i La Torre del Palau

21/09/2019 - 08:00
Indicadors de Zona 30 als carrers del barri del Segle XX. | Font: La Torre

Indicadors de Zona 30 als carrers del barri del Segle XX. | Font: La Torre

En aquesta actuació, els cinc barris afectats són els que hi ha a la zona més pròxima a la futura Zona de Baixes Emissions (ZBE). 

L'Ajuntament de Terrassa implantarà a l'agost noves mesures de pacificació del trànsit als barris de Ca n'Aurell, Escola Industrial-Plaça Catalunya, Cementiri Vell, Sant Pere i Pere Parres per ordenar la mobilitat i millorar la seguretat dels vianants.

Les obres van a càrrec de l'empresa Api Movilidad S.A. i tenen un pressupost d'adjudicació de 59.987,88 €. El termini d'execució és de dos mesos i la previsió inicial és que els treballs comencin el divendres, dia 2 d'agost. Amb aquesta actuació el percentatge dels barris de Terrassa que ja estaran delimitats com a zona 30 serà del 55%.

En aquests cinc barris s'amplia la xarxa de carrers amb velocitat màxima de 30 km/h, amb una senyalització (pintura i senyals verticals) a les portes d'entrada de les zones 30 i només senyals verticals a les sortides, a més de la senyalització amb pintura de recordatoris a l'interior dels barris.

El Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa 2016-21 proposa la transformació progressiva de la xarxa viària municipal amb l'objectiu d'aconseguir una mobilitat sostenible i segura per tal d'assolir una reducció de l'accidentalitat, el soroll i el consum energètic, una millora de la qualitat ambiental i de l'habitabilitat dels carrers, així com un augment del grau d'autonomia dels infants, de persones grans i de les persones amb capacitats diverses

 

Inici pels barris de Ca n'Aurell, Sant Pere i Pere Parres

Els primers barris on s'implanten els canvis per ordenar la mobilitat i millorar la seguretat viària son Ca n'Aurell, Sant Pere i Pere Parres. A Ca n'Aurell, els canvis afecten els carrers interiors de la zona delimitada per la carretera de Martorell, el sector sud de la Rambla d'Ègara (fins al carrer de Blasco de Garay), el sector nord (entre el carrer de Vázquez de Mella i el pont de la Rambla), el passeig del Vint-i-Dos de Juliol (fins al carrer de Santa Maria de Mazarel·lo), el carrer de Santa Maria de Mazarel·lo i l'avinguda d'Àngel Sallent (fins al pont de la carretera d'Olesa).

En els barris de Sant Pere i Pere Parres afecten els carrers interiors de la zona compresa pel passeig del Vint-i-Dos de Juliol (entre la Rambla d'Ègara i la plaça de la Dona Treballadora), l'avinguda de Jaume I (fins a la plaça de l'Aigua) i l'avinguda de l'Abat Marcet, fins a l'avinguda de Josep Tarradellas.

La pacificació dels carrers als barris de Cementiri Vell i Plaça Catalunya-Escola Industrial inclou l'àmbit delimitat per la carretera de Montcada (en el tram que va des del carrer de Colom fins a la plaça dels Països Catalans), l'avinguda de Barcelona (fins al carrer del Doctor Pearson), la carretera de Castellar i el carrer de Colom (fins a la carretera de Montcada).

Totes aquestes mesures s'adopten per reequilibrar l'espai públic, condicionant una xarxa del vehicle motoritzat més optimitzada i eficient i promocionant els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic.

La primera zona 30 es va implantar a Terrassa l'any 2005, a Can Roca. Des de llavors, comptant la nova zona de Can Tusell, la ciutat suma un total de 18 zones 30 distribuïdes a 18 barris d'arreu de la ciutat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La nova normativa estarà en període d’exposició pública per presentar al·legacions durant els propers 30 dies

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Butlletí