Fes circular la llauna al groc

Font: Ajuntaments de Malgrat de Mar i Mont-roig del Camp

10/09/2019 - 08:00

Diversos municipis, entre els quals Malgrat de Mar o Mont-roig del Camp, s'han adherit a aquesta campanya durant aquest estiu

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’ha adherit a la campanya 'Fes circular la teva llauna al groc', una iniciativa del programa europeu de sensibilització ambiental 'Cada lata cuenta', que té l’objectiu d’incrementar el reciclatge de les llaunes de begudes.

Amb aquesta finalitat, durant l'estiu els dinamitzadors de la campanya, que portaven una motxilla recol·lectora, es desplaçavenn per les platges de Cristall, Pixerota i Porquerola per facilitar el reciclatge als banyistes, a més informar-los sobre la importància d’aquest petit gran gest.

Cal destacar que la campanya fa especial èmfasi en una sèrie de missatges com ara que la llauna de begudes és un envàs òptim a l'entorn de l'economia circular. Per aquest motiu és molt important que tots incorporem en el nostre comportament el gest de dipositar els envasos metàl·lics al contenidor groc, tancant així el cicle que comença a l'economia circular de les llaunes de begudes i tenint cura del medi ambient a través de l'estalvi de materials i energia. Gràcies al reciclatge, el 75% dels metalls produïts per la humanitat encara continuen en ús.

Aquesta iniciativa, que ara arriba a les platges de Mont-roig i Miami Platja, ja ha passat per altres localitats, com Cambrils, l’altre municipi del Camp de Tarragona que també s’ha adherit a la iniciativa.

Per altra banda, l'Ajuntament de Malgrat de Mar també s'ha sumat suma a la campanya de sensibilització sobre reciclatge a les platges. Durant una setmana els agents dinamitzadors de la campanya van ser a les platges de Malgrat Centre i de l''"Astillero" amb la motxilla recol·lectora de llaunes per facilitar el reciclatge als banyistes i alhora informar-los de la importància de fer-ho.

Malgrat s'afegirà així  a la campanya, en la qual també hi participen les platges de Barcelona, Tarragona, Girona, Cambrils, Mont-roig, Mataró, Calonge i Lloret de Mar. 

Sobre 'Cada lata cuenta'

'Cada lata cuenta' és un programa de sensibilització mediambiental al voltant del reciclatge de llaunes de begudes present a 14 països europeus. Sorgeix per primera vegada l'any 2009 al Regne Unit, arrencant a Espanya el 2015. “Cada lata cuenta” remarca la importància de reciclar les llaunes de begudes també quan ens trobem fora de casa. Les llaunes de begudes es componen de materials metàl·lics que poden reciclar-se infinites vegades sense perdre les seves propietats. Cada llauna de begudes que reciclem pot convertir-se en una nova, o bé en un altre producte com una bicicleta o un component d'un satèl·lit espacial.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'obren els punts de lliurament de les targetes per fer ús dels nous contenidors de recollida selectiva

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Notícia

Un equip d’Ecovidrio ha posat en marxa la campanya visitant els establiments masnovins per informar-los sobre l’obligació de reciclar i facilitar solucions davant possibles dificultats

 

 

Butlletí