L'escultura de la Sagrada Família feta amb material reciclat s'exposa a l'Oficina de Turisme de Sitges

09/07/2019 - 10:00

L'obra de Miguel Domínguez, creada amb material reciclat i més de 2.400 hores, es pot visitar fins al 15 de juliol a l'Oficina de Turisme situada a la plaça Eduard Maristany. 

L’escultura es va poder veure per primera vegada en el marc del Festival Sitges ReciclArt. Sitges compta amb la certificació Biosphere que acredita el municipi com a destinació de turisme sostenible i responsable. L’obra simbolitza l’aposta de l’Ajuntament per l’estalvi de residus.

L'obra va ser creada l'any 2016 i està feta amb palets, mobles, caixes de fruita i altres materials reciclats. L'obra de l’autor ha format part de l'exposició del Festival Sitges ReciclArt que es va instal·lar al Centre Cultural Miramar durant el mes de juny.

L’artista va treballar durant un any i mig en aquesta peça i va dedicar-hi 2.400 hores. Des de ben jove, Domínguez pintava quadres i des de la seva jubilació crea maquetes amb materials reciclats. Entre les peces més destacades, compta amb aquesta recreació de la Sagrada Família i també amb la Basílica de San Basilio. 

Aquesta obra feta a partir de material reciclat és una mostra de l’aposta que du a terme l’Ajuntament de Sitges pel reciclatge i la sostenibilitat, així com també per l’estalvi de residus. L'Ajuntament de Sitges va obtenir l’any 2016 la certificació de destinació turística responsable 'Biosphere Destination' que atorga l'Institut de Turisme Responsable, organisme vinculat a la UNESCO, soci de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) i del global Sustainable Tourism Council.  Amb l'objectiu de fomentar aquest tipus de turisme sostenible i responsable, cada any l’Ajuntament treballa per acomplir els criteris de sostenibilitat ambiental i responsabilitat social que marca la certificació.


 

Categories: 
Municipis: 
GarrafSitges

Relacionats

Article

Del 3 al 7 de maig, es realitzaran activitats de neteja d'espais naturals per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen a la natura.

Article

L’Ajuntament de Sitges compleix la norma ISO en el control de petjada de carboni dins dels límits de sostenibilitat.​

Article

La coberta de l’edifici acull 500 metres quadrats de plaques solars que generen energia per al centre educatiu i per a la futura Comunitat energètica de Sitges

Butlletí