La sostenibilitat, a debat entre els joves talents de Catalunya

Font: TV Berguedà i Nació Digital

05/07/2019 - 09:27

Berga acull fins dissabte la cinquena edició del Fòrum de Joves Talents de Catalunya.

Els 40 alumnes de secundària més brillants del país s’han trobat per debatre i treballar l’aprofitament sostenible dels recursos naturals.

La finalitat d’aquest Fòrum, que organitza la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), és incentivar la ciència i la tecnologia entre els joves de secundària i batxillerat, i també premiar als millors estudiants preuniversitaris de Catalunya.

El tema de l'edició de 2019 és l'aprofitament sostenible dels recursos de la natura; i la conferència inaugural ha anat a càrrec d'Arnau Queralt Bassa, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya. Els organitzadors assumeixen el cost de l'allotjament i la manutenció durant l'estada a Berga d'aquests joves.

L'obertura del Fòrum ha estat presidida pels codirectors de l'Exploratori, Dolors Grau i Josep Font, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, la vicerrectora de Responsabilitat Social i Igualtat de l'UPC, Gemma Fargas, i el subdirector general d'Innovació i Formació de la Generalitat, Jesús Moral

Repartits en cinc grups de vuit joves es debatran diferents temàtiques relacionades la sostenibilitat i els recursos naturals. Durant el Fòrum s'han presentat diferents ponències. Entre les quals, "Bioeconomia forestal a Catalunya, una oportunitat per replantejar la gestió i la conservació dels nostres boscos" pel director del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), Antoni Trasobares; "Els recursos miners de Catalunya i el seu aprofitament" pel subdirector general de Mines i Protecció Radiològica de la Generalitat de Catalunya, Eduard Vall; "Agricultura i ramaderia sostenibles: Producció de recursos i provisió de serveis a la societat", per la investigadora del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA) de la UPC-IRTA, Elsa Varela; i "Explotació sostenible dels recurso hídrics", per l'investigador de l'Institut Català de Rercerca de l'Aigua (ICRA) i professor  de la Universitat de Girona (UdG), Josep Mas - Pla. 

També s'ha visitat el Museu de les Mines de Cercs, a l'embassament de la Baells, la Serradora Boix o la finca ecològica del Salt del Colom. 


 

Municipis: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Berga no competirà per tenir l’arbre de Nadal més alt de la península, però sí que apostarà per tenir l’arbrat més sostenible

Notícia

L’AMB presenta el Protocol de sostenibilitat de projectes i obres públiques: una guia que recull en 19 criteris les mesures per mitigar el canvi climàtic i adaptar-nos als seus efectes locals, que ja patim actualment, com la manca d’aigua o l’increment de les temperatures a l’estiu.

Notícia

Serveixen per mesurar a tots els barris els paràmetres mediambientals de contaminants i soroll relacionats amb el trànsit

Butlletí