L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès tanca la pedrera Berta

Font: Cugat.cat

11/07/2019 - 08:00

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha clausurat la pedrera Berta, ubicada entre Sant Cugat i el Papiol, després de l'ordre rebuda per la Generalitat per aturar els treballs d'aportació de terres que fins ara continuaven fent-se al sot a instàncies de l'empresa gestora Jaime Franquesa.

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha clausurat la pedrera Berta, ubicada entre Sant Cugat i el Papiol, després de l'ordre rebuda per la Generalitat per aturar els treballs d'aportació de terres que fins ara continuaven fent-se al sot a instàncies de l'empresa gestora Jaime Franquesa. El pronunciament de la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic permetrà a l'Ajuntament projectar les actuacions per preservar els valors naturals i ambientals de l'espai perquè esdevingui un espai visitable per a la ciutadania. De fet aquesta va ser la voluntat del ple al novembre passat quan va donar llum verda, amb el suport de tots els grups, a la petició d'aturada del procés de rebliment -omplir de terres els terrenys- i iniciar un nou programa de restauració.

Una proposta en sintonia, no només amb la Generalitat, sinó també amb el Papiol i l'EMD de Valldoreix. Així, l'Ajuntament ha aconseguit que la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la conselleria de Territori i Sostenibilitat revisi el programa de restauració, que es va posar en marxa una vegada completada l'activitat extractiva a la pedrera. 

L'ordre del govern català també suposa posar punt final al programa de rebliment, preocupació que tenia el govern per poder preservar l'espai. 



 

Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han realitzat diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica.

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Butlletí