Badalona presenta els resultats del projecte europeu BINGO on s’ha avaluat l’impacte que tindrà el canvi climàtic sobre la ciutat

23/06/2019 - 08:00

BINGO (Bringing innovation to ongoing water managements) és un projecte de recerca finançat per la Unió Europea i que ha comptat amb la participació d’un consorci internacional.

L’Ajuntament de Badalona ha presentat els resultats del projecte europeu BINGO centrat en l’avaluació dels impactes derivats dels canvi climàtic a la ciutat i en la proporció de coneixement i eines avançades per gestionar aquestes situacions.

Del sis casos d’estudi on s’ha desenvolupat el projecte BINGO (Portugal, Xipre, Noruega, Holanda, Alemanya i Espanya) Badalona és l’única representant de l’estat espanyol.

A la jornada s'han presentat els resultats principals del projecte abordant diversos aspectes com les prediccions i projeccions climàtiques o el risc d’inundacions i descàrregues del sistema de sanejament en temps de pluja. També s'han exposat les mesures d'adaptació al canvi climàtic plantejades pel municipi i avaluades mitjançant una metodologia cost-benefici.

L’acte ha comptat amb la presència del tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Rubén Guijarro, i amb representants, entre altres institucions, de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), de la Diputació de Barcelona, de la Universitat de Barcelona o del Consorci de Compensació d’Assegurances.

Al projecte BINGO a l’estat espanyol ha estat coordinat per l’empresa Aqualogy i hi comptat amb la participació d’Aigües de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBadalona

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

PFB ha finalitzat la instal·lació de 396 plaques fotovoltaiques al teulat principal del centre funerari badaloní que permetran un estalvi d’un 35 % a la factura elèctrica

Article

El passat any 2023 l'Ajuntament va instal·lar 6 plantes fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments del municipi amb la subvenció del Programa sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona

Butlletí