Begues mostra el seu compromís a favor del medi ambient

10/06/2019 - 08:30

L'Ajuntament ha recollit recentment en una publicació les principals línies d'actuació per millorar l'eficiència energètica i preservar la qualitat de l'entorn natural del municipi.

El 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient, instituït per l'ONU el 1972 amb la intenció d'intensificar l'atenció i l'acció política cap a mesures de preservació i millora dels entorns naturals. En aquest sentit, Begues ha demostrat des de fa anys el seu compromís amb la promoció activa d'accions en favor de la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

Un compromís palès en la recent publicació d'una publicació on s'assenyalen les principals línies d'actuació de Begues en aquesta matèria. El llibre parteix de la lluita històrica del municipi contra tres grans impactes ambientals: l'abocador del Garraf, les pedreres i les línies d'alta tensió.

Tot seguit s'esbossen les actuacions concretes implementades en matèria mediambiental, com l'ús de la biomassa com a font d'energia, la silvopastura com a mesura de prevenció d'incendis forestals, el foment de la mobilitat sostenible, els esforços per l'eficiència energètica o la millora en la gestió dels residus.

La publicació, titulada Begues fa front al canvi climàtic i que es pot trobar en diferents equipaments municipals, compta també amb les opinions d'experts en cada matèria i apunta algunes de les línies a seguir perquè Begues continuï sent un dels municipis capdavanters en polítiques de sostenibilitat, enteses de forma transversal i perllongada en el temps, com a eix central del seu desenvolupament.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatBegues

Relacionats

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima inicia el curs 2023-2024 amb una trobada de la Taula a la Casa de les Abelles

Article

La Casa de les Abelles s'ha omplert aquest cap de setmana d'activitats i coneixement per celebrar la Festa de la Mel

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Butlletí