Alcoi activa campanyes de sostenibilitat i aposta per abastir amb biomassa els edificis públics

Font: TV-A

12/06/2019 - 08:00

La campanya pel reciclatge ‘Desplastifica’t’és una de les palanques que el Consistori alcoià vol activar per a afavorir la sostenibilitat.

Alcoi vol optimitzar el tractament dels residus que genera amb la posada en marxa de campanyes i accions pel reciclatge i la sostenibilitat. La primera ha sigut proposada pels escolars alcoians i es centra en la recollida selectiva de residus. Altra de les accions aposta per auto abastir els edificis municipals amb biomassa, generant estalvi i sostenibilitat.

Cada dia que passa es fa més i més palès la necessitat d’afrontar el problema que la Humanitat té amb els residus que genera. Molts d’eixos residus, que provenen del propi consum a cada llar, acaben abocats a qualsevol lloc, arrossegats per les aigües o enterrats, convertint indrets naturals en escombradors i creant mars de plàstic als oceans. Tant és així que bona part dels humans ja tenen plàstic als seus organismes, provinent del consum d’aliments que ja han sigut contaminats amb aquest element. El reciclatge i el consum responsables són quasi les úniques eixides.

Coincidint amb que 5 de juny es celebra a tot el món el Dia Mundial del Medi Ambient, amb el que, cada vegada més, es senten identificats els joves de la ciutat d’Alcoi. De fet, d’alguns dels escolars de la ciutat va nàixer al mes de març una iniciativa que l’Ajuntament va a aplicar coincidint amb l’Esport en 3D d’aquest cap de setmana. Es tracta d’una campanya de conscienciació per a que tant adults com joves assolisquen la necessitat de conservar el medi ambient, cosa que es vol fer fomentant el reciclatge amb la iniciativa ‘Desplastifica’t’.

La campanya pel reciclatge és una de les palanques que el Consistori alcoià vol activar per a afavorir la sostenibilitat. A ella s’afegeix l’estalvi en transport de residus obtingut arrel de la millora de la selecció, que valoritza algunes de les restes selectives que es gestionen a la ciutat dels ponts. Aquest estalvi es xifra en 107.000 euros només en 2018, que revertiran en campanyes de reducció de residus.

A més, l’Ajuntament farà de l’auto abastiment dels edificis municipals una de les prioritats en matèria de sostenibilitat en la nova legislatura. L’objectiu és que cadascun d’aquests edificis estiga dotat amb dispositius que generen electricitat mitjançant la biomassa que es genera a la ciutat.

A més d’això, a Alcoi s’instal·laran fins a 140 nous contenidors per a envasos, dins d’una iniciativa que ja s’ha posat en marxa a algunes de les localitzacions més concorregudes durant les Festes de Moros i Cristians.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Amb el lema «Reduir els plàstics d'un sol ús és a les teves mans! Reptes per afrontar el canvi climàtic», l'edició d'enguany incideix en l'avanç de la Unió Europea cap a la prohibició d'aquests articles, entre els quals es troben les bosses, els coberts, gots, plats, canyetes, recipients d'aliments per consumir en el mateix envàs, els taps i tapes o els bastonets de les orelles. Una mesura que prioritza la prevenció i la reutilització en detriment de l'eliminació de residus.

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Butlletí