Els valors del paisatge com a motor de desenvolupament local

11/06/2019 - 08:00

Un curs sobre l’ordenació i gestió del paisatge reuneix una setantena de tècnics i electes locals en unes jornades organitzades per l’Observatori del Paisatge i la Diputació de Tarragona.

El paisatge és vist, cada vegada més, com un motor de desenvolupament i un atractiu local que permet incrementar el nivell de qualitat de vida i de benestar dels ciutadans. Aquestes són les premises de les quals parteix el curs ‘Paisatge: Ordenació i gestió a escala local’, que organitza la Diputació de Tarragona amb l’Observatori del Paisatge, amb ponents d’arreu de Catalunya que són referent en matèria de gestió de l’entorn natural i patrimonial.

El curs, que es durà a terme en 5 sessions, busca la formació de responsables polítics i tècnics de l’administració local en matèria de planificació, promoció i gestió del paisatge per assolir la dinamització de l’entorn natural, l’urbanisme, el turisme i el patrimoni dels municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

El format del curs, a més, potencia el paisatge i el patrimoni des de dins, i les sessions es celebren en entorns emblemàtics de la regió. El Castell de Miravet (dia 3/06), la Cartoixa d’Escaladei (dia 4/06), el Palau Alenyà de Montblanc (dia 10/06), el Castell-Monestir d’Escornalbou (dia 17/06) i una visita al Priorat (dia 21/06) són els enclaus escollits per a la formació des del cor mateix del territori.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El bestiar pasturarà a la finca de Can Colomer després d’haver-hi fet diferents aclarides forestals per reduir-ne la massa arbòria
El projecte pretén avaluar i demostrar com el pasturatge i la gestió forestal tenen efectes positius sobre el territori en l’àmbit ambiental, econòmic i sociocultural

Article

Un eucaliptus centenari malmès per la sequera és l’eix del nou espai de biodiversitat que Mataró ha dissenyat al Parc Central. Malauradament, es va haver de talar pel risc de caiguda, però encara és font de vida

Reportatge
EN EL PUNT DE MIRA

Les característiques concretes ecosistèmiques i urbanístiques de Collserola fan que la gestió forestal i agrícola presenti reptes particulars.

Butlletí