Calonge i Sant Antoni comença a implantar la recollida de residus porta a porta

10/06/2019 - 08:00

Amb l’inici del mes de juny, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha començat a aplicar el nou model de gestió de residus, basat en la recollida porta a porta. El sistema s’ha implantat, de moment, a la urbanització Vescomtat de Cabanyes, i després de l’estiu s’estendrà a la resta del municipi.

El nucli de Sant Antoni, la urbanització Mas Pere i els habitatges aïllats queden exclosos d’aquest tipus de recollida, i continuaran treballant amb els contenidors convencionals.

La recollida porta a porta implica que l'Ajuntament recull els residus que cada usuari ha separat prèviament i ha deixat davant la porta de casa seva, amb un horari i un calendari establerts. Des del dia 1 de juny això ja s'aplica a la urbanització Vescomtat de Cabanyes i al comerç de Sant Antoni. A partir de l'octubre s'hi aniran incorporant el nucli urbà de Calonge i la resta d'urbanitzacions, a més dels comerciants calongins. L'alcalde en funcions del municipi, Jordi Soler, està convençut que la població s'adaptarà al nou sistema de recollida porta a porta.

Del protocol de recollida de residus porta a porta en queden fora, per raons logístiques, el nucli de Sant Antoni, els nuclis disseminats i la urbanització Mas Pere. En aquests casos, les escombraries es continuaran recollint en contenidors, que s'han renovat completament. En el cas d'alguna zona de Sant Antoni, però, es faran servir illes emergents. És a dir, illes de contenidors que es posen al vespre i que es retiren a primera hora del matí.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Begur incrementa els controls per garantir el bon funcionament del sistema de recollida de residus.

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Butlletí