Uns 20 voluntaris participen en un cens de llúdrigues al Congost

Font: VOTV

11/06/2019 - 08:00
 

Com ja es va fer a primers de maig per la conca de la Tordera, els dies 24 i 25 de maig es va fer el “Cens visual de la llúdriga a la conca del Besòs”. En aquesta ocasió, s’ha escollit un tram del riu Congost i un altre del riu Tenes.

Els passats 24 i 25 de maig, va tenir lloc el cens visual de la llúdriga a la conca del Besòs. Una activitat programada dins el projecte de seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera. En total, es van mostrejar uns 12 km de riu.

Els voluntaris van ser distribuïts en grups pels diferents punts del riu prèviament establerts, ubicats cada 500 m per tal que, entre les 20 i les 22 hores, estiguessin a l’aguait i fessin un recompte de de les observacions de llúdriga i d’altra fauna fluvial. Aquesta metodologia es va repetir el dissabte en els mateixos punts d’observació.

Aquest cens forma part d’una metodologia científica del projecte de Seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera, coordinat per l’Observatori de la Tordera i del Besòs (ICTA-UAB), el Consorci Besòs Tordera i el Zoo de Barcelona.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Butlletí