Nous aparcabicicletes als parcs metropolitans

Font: AMB.cat

08/06/2019 - 08:00

S'han instal·lat més de 400 unitats de diferents models

Aquest mes ha finalitzat la instal·lació de més de 400 nous aparcabicicletes als parcs metropolitans. En concret, s'han col·locat 384 unitats del model Universal (en forma de U o equivalent), 2 unitats del model Arvelo (en bateria de 6 o equivalent), 12 unitats del model Rim (AMB o equivalent), 2 unitats de fusta i 3 unitats del model KEY (Santa Cole o equivalent).

A la majoria de parcs s'ha escollit el model Universal en acer inoxidable, pràctic i de fàcil instal·lació. És un element en forma de U invertida que s'emplaça majoritàriament sobre paviment granular de sauló, tot i que en alguns casos també es pot col·locar sobre paviment dur.

Alguns parcs com Tramvia, Ermita, Solana, Molinada i Can Rigal ja tenien instal·lat un model específic d'aparcabicicletes. En aquests casos, s'amplien les unitats de què disposa cada parc i es demana un model igual o equivalent al que habitualment utilitzen els usuaris. L'objectiu d'aquesta intervenció és facilitar l'arribada al parc amb bicicleta i permetre'n el control visual durant el desenvolupament de les diferents activitats organitzades per la xarxa de parcs metropolitans.

L'AMB promou l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, per millorar la mobilitat dins d'un municipi o entre municipis propers, en molts casos units per vies verdes o carrils bici consolidats, com els parcs de Can Zam, Aigües, Fontsanta, Torrent de la Font, entre molts altres. A més, la planificació de la seva gestió preveu intervencions que posin en valor aquests espais com a ambients de salut. Per aquest motiu, s'hi incorporen elements per a activitats esportives o aquests aparcabicicletes, que milloren l'accessibilitat als parcs. Els espais d'estacionament de bicicletes s'han situat a prop dels diferents equipaments de què disposa cadascun dels parcs de la xarxa, com àrees de jocs infantils, Jugatecambientals, elements esportius, museus, etc. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
El servei de Bicing arriba per primera vegada a 11 barris perifèrics

En total s’hi instal·laran 22 estacions. Aquesta ampliació territorial forma part de la segona fase de desplegament del nou Bicing, que també incorpora a la xarxa actual 75 noves estacions en zones amb més demanda. Per tant, el Bicing disposarà de 97 noves estacions per millorar el servei i oferir més cobertura.

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Acte
30/06/2019 - 09:30

Butlletí