Nous aparcabicicletes als parcs metropolitans

Font: AMB.cat

08/06/2019 - 08:00

S'han instal·lat més de 400 unitats de diferents models

Aquest mes ha finalitzat la instal·lació de més de 400 nous aparcabicicletes als parcs metropolitans. En concret, s'han col·locat 384 unitats del model Universal (en forma de U o equivalent), 2 unitats del model Arvelo (en bateria de 6 o equivalent), 12 unitats del model Rim (AMB o equivalent), 2 unitats de fusta i 3 unitats del model KEY (Santa Cole o equivalent).

A la majoria de parcs s'ha escollit el model Universal en acer inoxidable, pràctic i de fàcil instal·lació. És un element en forma de U invertida que s'emplaça majoritàriament sobre paviment granular de sauló, tot i que en alguns casos també es pot col·locar sobre paviment dur.

Alguns parcs com Tramvia, Ermita, Solana, Molinada i Can Rigal ja tenien instal·lat un model específic d'aparcabicicletes. En aquests casos, s'amplien les unitats de què disposa cada parc i es demana un model igual o equivalent al que habitualment utilitzen els usuaris. L'objectiu d'aquesta intervenció és facilitar l'arribada al parc amb bicicleta i permetre'n el control visual durant el desenvolupament de les diferents activitats organitzades per la xarxa de parcs metropolitans.

L'AMB promou l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, per millorar la mobilitat dins d'un municipi o entre municipis propers, en molts casos units per vies verdes o carrils bici consolidats, com els parcs de Can Zam, Aigües, Fontsanta, Torrent de la Font, entre molts altres. A més, la planificació de la seva gestió preveu intervencions que posin en valor aquests espais com a ambients de salut. Per aquest motiu, s'hi incorporen elements per a activitats esportives o aquests aparcabicicletes, que milloren l'accessibilitat als parcs. Els espais d'estacionament de bicicletes s'han situat a prop dels diferents equipaments de què disposa cadascun dels parcs de la xarxa, com àrees de jocs infantils, Jugatecambientals, elements esportius, museus, etc. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Article

Un nou atles mostra el potencial per caminar o anar en bicicleta de Barcelona, València, Palma de Mallorca i Granada

Notícia

Ampliació de la xarxa Bicibox

Butlletí