L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant reforça la campanya de recollida de matèria orgànica adreçada als grans productors

Amb el repartiment de vint contenidors als càmpings i als supermercats del municipi
31/05/2019 - 08:00
Imatge del lliurament dels contenidors al càmping El Templo del Sol de l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

Imatge del lliurament dels contenidors al càmping El Templo del Sol de l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

Per incrementar la recollida de matèria orgànica a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i facilitar-ne als grans productors el reciclatge, l’Ajuntament ha distribuït vint contenidors de 1.100 litres de color marró, degudament retolats, entre els càmpings i els supermercats del municipi. 

Amb aquesta acció, el consistori pretén reforçar i complementar la campanya de recollida de matèria orgànica (FORM) adreçada als grans productors d’aquest tipus de residus que aquest estiu, per tercer any consecutiu, tornarà a posar en marxa.

Es tracta d’una campanya de recollida porta a porta, subvencionada en part per l’Agència de Residus de Catalunya, en què l’any passat van participar 23 establiments de restauració, als quals la brigada municipal de Medi Ambient els va passar a recollir aquests residus (restes de menjar, tovallons de paper o de cuina) dos cops al dia, des de mitjan de juny fins a mitjan de setembre, que és el període de l’any en què més volum de brossa es genera. Durant aquest temps, es van recollir gairebé 17 tones de fracció orgànica amb aquest sistema.

Els contenidors que s’han repartit ara pel municipi perquè els utilitzin els càmpings i supermercats estaran instal·lats durant tot l’any, igual que els altres contenidors ubicats a la via pública que estan a l’abast de la ciutadania. L’objectiu últim de l’Ajuntament és millorar el reciclatge al municipi i, en concret, la recollida de la fracció orgànica, i reduir alhora la fracció de rebuig. L’any 2018 es van recollir al municipi un total de 741 tones de fracció orgànica, una quantitat que es vol augmentar enguany.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampVandellòs

Relacionats

Article

«La brossa, dins!»: bateria d’accions contra els incívics que deixen les deixalles fora dels contenidors

Article

Riudoms ha iniciat el procés de renovació de tots els contenidors d’escombraries de superfície del poble.

Durant els propers dies es procedirà al canvi amb l’objectiu de millorar la recollida selectiva de la brossa. El canvi suposarà tenir menys bateries de contenidors però un nombre total major de contenidors i amb més capacitat de càrrega, entre altres modificacions, que facilitarà als veïns i veïnes poder complir amb la necessitat d’una la recollida selectiva més eficient.

Article

Secomsa ha programat diverses accions i activitats entre l’abril i el desembre. Algunes de les actuacions previstes són visites als grans productors de cartró, parades informatives o un taller ambiental.

Butlletí