Riudoms renova els contenidors d’escombraries per una recollida selectiva més eficient

28/05/2019 - 08:00

Riudoms ha iniciat el procés de renovació de tots els contenidors d’escombraries de superfície del poble.

Durant els propers dies es procedirà al canvi amb l’objectiu de millorar la recollida selectiva de la brossa. El canvi suposarà tenir menys bateries de contenidors però un nombre total major de contenidors i amb més capacitat de càrrega, entre altres modificacions, que facilitarà als veïns i veïnes poder complir amb la necessitat d’una la recollida selectiva més eficient.

Actualment, Riudoms compta amb 27 bateries de contenidors de superfície que sumen un total de 90 contenidors. A aquestes bateries de superfície, cal sumar-hi les 11 de contenidors soterrats, cadascuna amb 5 contenidors, una per a de cada fracció de brossa, que donen un total de 55 contenidors.

La renovació de la totalitat dels contenidors de superfície permetrà reorganitzar i fer més eficient el sistema de recollida de la brossa a Riudoms. El nombre de bateries es reduirà de 27 a 19 però, contràriament a la situació actual, totes comptaran amb les 5 fraccions de recollida selectiva. I a més, cada bateria estarà situada a menys de 100 metres de qualsevol habitatge del poble.

El nombre de contenidors aeris passarà dels 90 contenidors actuals a 100 unitats. Els contenidors d’Envasos (groc), Vidre (verd) i Paper (blau) s’incrementen en 28 unitats, mentre que els de la fracció de Resta es redueixen en 15 unitats i els d’Orgànica, baixen en 3 unitats. 

Això és possible perquè els nous contenidors tenen una major capacitat de recollida. Mentre els contenidors anteriors  que se substitueixen tenien una capacitat de 300 litres els de recollida orgànica, 1200 litres els de resta i 2500 litres els d'Envasos, Vidre i Paper, els nous contenidors per a les fraccions Envasos, Vidre i Paper de càrrega superior tenen una capacitat de 3.000 litres i els nous contenidors per a fraccions Orgànica i Resta tenen una capacitat de 1.200 litres. 

El procés de renovació dels contenidors de superfície es va iniciar el passat dilluns dia 13 de maig i conclourà en dues setmanes en el cas dels contenidors per a les fraccions d’Envasos, Vidre i Paper. Els contenidors de Resta i d’Orgànica estaran instal·lats a mitjans del mes de juny, després de la realització de les modificacions necessàries en els camions de recollida de l’empresa Secomsa.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix Camp

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus ampliarà el contracte del servei de neteja viària i recollida de residus amb l’objectiu de guanyar en qualitat, eficiència i eficàcia

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Butlletí