La influència humana en el canvi climàtic es remunta a la dècada de 1860

Font: iagua / europapress

07/05/2019 - 08:00

La influència humana en el canvi climàtic es remunta a la dècada de 1860, en funció de la diferència de temperatura entre l'estiu i l'hivern.

És la principal conclusió d'un estudi publicat a Nature Sustainability pel doctor Jianping Duan, de l'Institut de Física Atmosfèrica de l'Acadèmia Xinesa de Ciències, en col·laboració amb destacats experts en investigació climàtica del Regne Unit i Alemanya.

"És ben sabut que els humans estan impulsant l'escalfament global, però quan va començar això?", Es pregunta Jianping Duan. "El nostre estudi ha demostrat que la influència antropogènica en el canvi climàtic va començar molt abans del que crèiem anteriorment", afegeix.

Influència del canvi climàtic. (Imatge: Jianping Duan).

El canvi climàtic antropogènic generalment se centra en l'augment de la temperatura de l'aire a la superfície, és a dir, l'escalfament global i l'augment dels climes extrems. Aquests experts van descobrir que l'amplitud de les fluctuacions estacionals de la temperatura ha disminuït àmpliament, i aquesta tendència es remunta a finals del segle XIX.

En concret, van descobrir que l'estacionalitat de la temperatura havia estat estable fins a la dècada de 1860, a partir de la qual hi ha hagut contínues tendències descendents en les latituds mitjanes-altes de l'hemisferi nord.

Una anàlisi formal de detecció i atribució amb les últimes simulacions de models climàtics ha demostrat que l'increment de les concentracions de gasos d'efecte hivernacle i els aerosols antropogènics són els principals contribuents a les tendències a la baixa observades.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Butlletí