La influència humana en el canvi climàtic es remunta a la dècada de 1860

Font: iagua / europapress

07/05/2019 - 08:00

La influència humana en el canvi climàtic es remunta a la dècada de 1860, en funció de la diferència de temperatura entre l'estiu i l'hivern.

És la principal conclusió d'un estudi publicat a Nature Sustainability pel doctor Jianping Duan, de l'Institut de Física Atmosfèrica de l'Acadèmia Xinesa de Ciències, en col·laboració amb destacats experts en investigació climàtica del Regne Unit i Alemanya.

"És ben sabut que els humans estan impulsant l'escalfament global, però quan va començar això?", Es pregunta Jianping Duan. "El nostre estudi ha demostrat que la influència antropogènica en el canvi climàtic va començar molt abans del que crèiem anteriorment", afegeix.

Influència del canvi climàtic. (Imatge: Jianping Duan).

El canvi climàtic antropogènic generalment se centra en l'augment de la temperatura de l'aire a la superfície, és a dir, l'escalfament global i l'augment dels climes extrems. Aquests experts van descobrir que l'amplitud de les fluctuacions estacionals de la temperatura ha disminuït àmpliament, i aquesta tendència es remunta a finals del segle XIX.

En concret, van descobrir que l'estacionalitat de la temperatura havia estat estable fins a la dècada de 1860, a partir de la qual hi ha hagut contínues tendències descendents en les latituds mitjanes-altes de l'hemisferi nord.

Una anàlisi formal de detecció i atribució amb les últimes simulacions de models climàtics ha demostrat que l'increment de les concentracions de gasos d'efecte hivernacle i els aerosols antropogènics són els principals contribuents a les tendències a la baixa observades.


 

Categories: 

Relacionats

Reportatge
Conclusions del darrer informe de l'IPCC

L'IPCC ha presentat Canvi climàtic 2023: informe de síntesi. El document destaca les nombroses opcions que ara es poden adoptar per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i adaptar-se al canvi climàtic.

Notícia

L'Ajuntament d'Abrera redueix la despesa energètica instal·lant plaques solars en edificis municipals. El municipi reduirà més de 350 tones de CO₂ cada any amb l'energia fotovoltaica i una caldera de biomassa

Notícia

L'exposició 'La llavor' enceta l'activitat a l'Aula de Natura del Falgar. La mostra, que representarà el futur parc d'acció climàtica, es podrà visitar els pròxims quatre caps de setmana, d'11 a 19 h

Butlletí