La influència humana en el canvi climàtic es remunta a la dècada de 1860

Font: iagua / europapress

07/05/2019 - 08:00

La influència humana en el canvi climàtic es remunta a la dècada de 1860, en funció de la diferència de temperatura entre l'estiu i l'hivern.

És la principal conclusió d'un estudi publicat a Nature Sustainability pel doctor Jianping Duan, de l'Institut de Física Atmosfèrica de l'Acadèmia Xinesa de Ciències, en col·laboració amb destacats experts en investigació climàtica del Regne Unit i Alemanya.

"És ben sabut que els humans estan impulsant l'escalfament global, però quan va començar això?", Es pregunta Jianping Duan. "El nostre estudi ha demostrat que la influència antropogènica en el canvi climàtic va començar molt abans del que crèiem anteriorment", afegeix.

Influència del canvi climàtic. (Imatge: Jianping Duan).

El canvi climàtic antropogènic generalment se centra en l'augment de la temperatura de l'aire a la superfície, és a dir, l'escalfament global i l'augment dels climes extrems. Aquests experts van descobrir que l'amplitud de les fluctuacions estacionals de la temperatura ha disminuït àmpliament, i aquesta tendència es remunta a finals del segle XIX.

En concret, van descobrir que l'estacionalitat de la temperatura havia estat estable fins a la dècada de 1860, a partir de la qual hi ha hagut contínues tendències descendents en les latituds mitjanes-altes de l'hemisferi nord.

Una anàlisi formal de detecció i atribució amb les últimes simulacions de models climàtics ha demostrat que l'increment de les concentracions de gasos d'efecte hivernacle i els aerosols antropogènics són els principals contribuents a les tendències a la baixa observades.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Calcuteca és una eina ideada per conèixer millor el grau de sostenibilitat que té tot allò que mengem i a buscar alternatives que siguin més sostenibles.

Notícia

Els representants de les quatre administracions organitzadores del 2n Congrés de Qualitat de l'Aire coincideixen en treballar de manera transversal noves mobilitats que millorin la Qualitat de l’Aire

Notícia

L’estratègia ha de permetre fer la transició cap a un nou model de mobilitat sostenible i que avanci cap a la descarbonització del sector. És per aquest motiu que el pla marca, pel que fa a la mobilitat interna, un objectiu clar i ambiciós: reducció del 50% de les emissions i l’augment de fins al 20% de la fracció del parc immobiliari de vehicle elèctric pel 2030.

Butlletí