El Segrià recicla per primer cop més de la meitat de les escombraries

Font: Segre

04/05/2019 - 08:00
© L'inici de les obres a l'abocador de Montoliu al febrer. ITMAR FABREGAT

© L'inici de les obres a l'abocador de Montoliu al febrer. ITMAR FABREGAT

Després de la implantació dels nous sistemes de recollida a finals de l’any passat

El Segrià va reciclar per primera vegada més de la meitat de les seues escombraries el mes de desembre passat. A finals del 2018 es van reciclar uns 800.000 quilos de residus i se’n van generar uns 700.000 de fracció resta. Aquestes dades contrasten amb els del gener del 2018, quan la fracció resta suposava el 80% dels residus (1,5 tones).

Segons el consell, on més s’ha notat el canvi de la recollida selectiva ha estat en l’orgànica i els envasos lleugers, amb un augment de quilos recollits del 270% i del 219%, respectivament. Aquestes xifres arriben després de la implantació dels nous sistemes de recollida, les illes de contenidors en 15 municipis i el porta a porta en 22 més.

A Lleida ciutat també ha començat el porta a porta en alguns barris. Això ha provocat també una reducció dels quilos d’escombraries generades per habitant, que en el cas del porta a porta ha passat d’uns 30 quilos a menys de 20, mentre que als municipis de les illes s’ha reduït a menys de 30.

La presidenta del consell, María José Invernón, va explicar que “en alguns municipis s’ha arribat a índexs de reciclatge de gairebé el 90%”. Aquest és el cas de Sudanell, Soses, Seròs i Montoliu, mentre que a totes les localitats que van implantar el porta a porta el reciclatge se situa al voltant del 80%. Per la seua part, les localitats amb illes reciclen un 40% de mitjana. El que més escombraries separa és Alcanó (53,9%) i Almacelles és el que menys (un 22,5%), segons dades del mes de març passat.

La nova planta de selecció, pendent d’informes de Cultura

La presidenta del consell del Segrià, María José Invernón, va explicar que les obres per a la nova planta de selecció de l’abocador del Segrià estan pendents d’un informe de la conselleria de Cultura, que haurà de determinar si hi ha restes arqueològiques a la zona de l’abocador del Montoliu on es projecta l’equipament. Invernón va apuntar que també estan pendents dels informes de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i d’Urbanisme. De moment, continuen les obres al dic de l’abocador i en un dels vasos.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Butlletí