Osor presenta el nou servei de recollida porta a porta a la població

Font: Gerio.cat

24/04/2019 - 08:00

La posada en funcionament del servei de recollida porta a porta fa que Osor, amb una població de 400 habitants, sigui el sisè municipi de la comarca de la Selva que s’afegeix a la recollida porta a porta dels residus.

Més d'’un centenar de persones van assistir a la presentació del nou servei de recollida porta a porta d’'Osor. Durant l’'acte, l’alcalde d'’Osor, Joan Pla, va destacar l'interès del municipi d'incrementar els nivells de reciclatge i complir amb els compromisos mediambientals i reglamentaris provinents del govern català i d'Europa. Per la seva banda, els tècnics del Consell Comarcal i l'empresa NORA van profunditzar sobre el funcionament del servei i el desenvolupament de la campanya informativa que comença aquest dimarts, dia 9 d'abril.

En relació al servei, els responsables de NORA van emfatitzar sobre l'esforç dut a terme pels tres agents implicats, Ajuntament, Consell Comarcal i NORA, per dissenyar un servei a mida de les característiques de la població, amb alguns carrerons inaccessibles per vehicles.

La posada en funcionament del servei de recollida porta a porta Osor, amb una població de 400 habitants, és el sisè municipi de la comarca de la Selva que s’afegeix a la recollida porta a porta dels residus.

Com en el cas dels seus predecessors -Breda, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Vilobí d’'Onyar i un sector de la vila de Blanes- Osor ha optat per substituir els contenidors al carrer pel model de servei més eficient, conegut fins ara.

Després de l’acte de presentació del passat divendres al vespre, totes les llars, comerços i entitats municipals estan convocades a diferents actes i punts informatius on podran recollir l’equip de reciclatge que els pertoca, que inclou un cubell de color groc per a la recollida d’'envasos que ve xipat per tal de conèixer l’ús que en fa cada usuari.

D'altra banda, la campanya informativa arribarà a tots els sectors de la població, tant els pertanyents als sectors porta a porta com als disseminats a qui també s'explicarà l'obligatorietat de reciclar. 

El municipi d'Osor està dividit entre els propi nucli d'Osor, el nucli de Les Mines, vàries llars ubicades a la carretera de Susqueda i un gran nombre de cases disseminades en l'entorn dels tres sectors. 

El dia 29 d'’abril desapareixen d’'aquest petit municipi tots els contenidors de rebuig, envasos i paper i restaran només els de vidre i els compostadors comunitaris i l’endemà, el  dia 30 s’inicia el primer servei porta a porta.

El servei d’'Osor té la particularitat de combinar-se amb el compostatge casolà i comunitari per a la gestió de la fracció orgànica, que practica des de fa anys. De fet, tal com han explicat tècnics de l’ens selvatà, gràcies al compostatge, el dimensionat del servei porta a porta és menor comparat amb el d'’altres municipis, ja que no ha de recollir la fracció orgànica.

Com acostuma a passar en les implantacions dels serveis de recollida porta a porta, s’espera que Osor arribi a tocar el 80% de reciclatge des dels primers dies i dupliqui la ràtio que havia registrat fins ara.

D’aquesta manera, la població d'Osor pretén complir amb el seu compromís vers el medi ambient i vers les normatives europees i catalanes que exigeixen, a tots els municipis, el 60% de reciclatge abans d'’acabar el 2020.

En el marc d'’aquest canvi en el servei de recollida de residus, Osor incorpora una altra i important novetat als seus serveis municipals sobre residus, ja que s’adhereix a la deixalleria supramunicipal de la Cellera de Ter, que ara ja utilitzen Anglès, Amer i la Cellera de Ter.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A partir de la implementació del porta a porta fa dos anys, el municipi ha passat de reciclar el 30% a reciclar més del 80% convertint-se un dels municipis que més recicla del país. Després de consolidar la recollida selectiva, Breda es prepara per fer el següent pas: la prevenció i la reutilització en la gestió dels residus municipals com a vies preferents.

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Notícia

Amb l'objectiu de sensibilitzar el sector de l’hostaleria i la restauració per una tornada sostenible a la nova normalitat, l'entitat realitzarà 250 visites informatives i lliurarà bujols contenidors. La col·laboració de l'hostaleria i restauració, que genera el 52% dels residus d'envasos de vidre, és clau per incrementar la taxa de reciclatge. La campanya es durà a terme en més d’11.500 establiments HORECA pertanyents a 107 municipis costaners de tot l’Estat, 2.000 dels quals corresponents a 19 municipis catalans

Butlletí