Simposi Internacional “Paisatge, Agricultura i Dona”

dijous, 9 maig, 2019 - 09:00 a divendres, 10 maig, 2019 - 18:45
Cartoixa d'Escaladei La Morera de Montsan

Els propers dies 9 i 10 de maig, a la Cartoixa d’Escaladei (Priorat), se celebra el primer Simposi Internacional “Paisatge, Agricultura i Dona”, que té com objectiu propiciar l’intercanvi i el debat amb altres paisatges agrícoles d’arreu del món amb els quals compartir criteris de valors, de model i de governança.

La Diputació de Tarragona dona suport a la iniciativa que ha endegat l’Observatori del Paisatge de Catalunya, i impulsat per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat, el Simposi té també el suport del Consell Comarcal del Priorat, l’associació Prioritat i els següents departaments de la Generalitat de Catalunya: Cultura; Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; i Territori i Sostenibilitat. 

En un món globalitzat, en què la subsistència de les identitats col·lectives i la necessària connexió i intercanvi malden per conviure, existeixen models agraris resilients que, des de la tradició i la innovació, posen de manifest la viabilitat de sistemes que s'adeqüen a la idiosincràsia dels territoris i procuren una vida digna a les persones que els habiten i els construeixen dia a dia. Són models en els quals la relació directa entre les persones i el seu entorn és ancestral, present i viva, i on el paper de la dona té una importància cabdal, tant en la pràctica quotidiana com en la transmissió de sabers.

Per a inscriure’s cal omplir el formulari que trobareu a la pàgina web del Simposi Internacional “Paisatge, Agricultura i Dona”

Presentació

En un món globalitzat, en què la subsistència de les identitats col·lectives i la necessària connexió i intercanvi malden per conviure, existeixen models agraris resilients que, des de la tradició i la innovació, posen de manifest la viabilitat de sistemes que s’adeqüen a la idiosincràsia dels territoris i procuren una vida digna a les persones que els habiten i els construeixen dia a dia. Són models en els quals la relació directa entre les persones i el seu entorn és ancestral, present i viva, i on el paper de la dona té una importància cabdal, tant en la pràctica quotidiana com en la transmissió de sabers.

El Simposi pretén crear lligams entre paisatges, iniciatives i projectes d’arreu del món que treballen pel reconeixement d’aquests models agrícoles, la seva viabilitat, i la salvaguarda de l’insubstituïble capital biocultural que representen.


 

Municipis: 
Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Notícia

El recinte, propietat de la Diputació de Barcelona, està tancat al públic des del 9 de març per despreniments a la cinglera entre el llac i el Salt del Tenes, ocasionats per les pluges, de fins a 54 mm de precipitació acumulada, després d’un llarg període de sequera.

Notícia

La millora, la primera que es du a terme en aquest espai litoral en molt de temps, s’iniciarà el segon semestre d’enguany i permetrà el recorregut de vianants i bicicletes entre les platges de l’Arrabassada i de la Savinosa

Butlletí