Forallac implementa el porta a porta a Fonteta

26/04/2019 - 08:00

Des de fa unes poques setmanes l'Ajuntament de Forallac està implementant la recollida de residus porta a porta al poble de Fonteta. És el primer dels nuclis de població del municipi al que se li aplica aquest sistema. 

Per evitar duplicitats, des de primers d'abrils Fonteta ja no té més contenidors. L'Ajuntament assegura que des del primer instant la resposta dels veïns ha estat bona i que ja s'està apreciant el correcte ús del porta a porta. El pla contempla la recollida dels residus orgànics tres cops per setmana, a més d'una passada per rebuig, plàstic, paper i vidre. D'aquesta manera es busca créixer des del 50% de recollida selectiva actual fins a pràcticament un 80%.

La determinació per deixar enrere els contenidors és absoluta i la de Fonteta no és una prova, sinó el primer pas per anar creixent al llarg de tot el 2019 a Vulpellac, Peratallada i a la resta de nuclis i urbanitzacions. 

Els cubells que s'entreguen a cada domicili tenen xips i amb ells l'empresa que gestiona la recollida registra l'activitat per fraccions. D'aquesta manera es poden aplicar bonificacions o sancions a les taxes d'escombraries dels propietaris. L'Ajuntament de Forallac desitja que tot siguin bonificacions, senyal de que el porta a porta haurà estat un èxit. 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix Empordà

Relacionats

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

A mitjans mes, la recollida porta a porta s'estendrà a d'altres nuclis del municipi

Butlletí