El Banc de Llavors del Vallès Oriental incorpora 92 noves varietats locals d'horta

18/04/2019 - 08:00

Gràcies a la cessió que n'ha fet La Panotxa, una associació que fomenta l'agroecologia. Actualment el Banc de Llavors del Vallès Oriental, que es troba al Museu de Ciències Naturals, custodia més de 200 varietats de 60 espècies diferents.

S'ha formalitzat el conveni de cessió per part de La Panotxa. Associació pel Foment de l'Agroecologia de 92 varietats locals d'horta que passaran a formar part de la col·lecció que es custodia en el Banc de Llavors del Vallès Oriental, a la seu del Museu de Ciències Naturals de Granollers. Es tracta de varietats locals d'espècies com les albergínies, cebes, carbasses, enciams, mongetes, pèsols, tomàquets i tomàquets de penjar, entre d'altres. Bona part d'aquestes procedeixen de municipis de la comarca com Caldes de Montbui, l'Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Llinars del Vallès, etc.

La cessió d'aquest material forma part d'una pràctica molt comuna entre bancs i consisteix a crear còpies de seguretat per tal de garantir la conservació en cas de problemes en els bancs d'origen. Aquesta cessió situa el Banc de Llavors del Vallès Oriental, amb més de 200 varietats d'uns 60 espècies, com a referent a les comarques de Barcelona en la conservació de la biodiversitat cultivada de Catalunya. 

El Banc de Llavors del Vallès Oriental funciona des de fa quatre anys. El seu objectiu no és distribuir llavors en el mercat, sinó tenir una còpia de seguretat de llavors interessants procedents d'hortes tradicionals, i poder-les analitzar i valorar.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

L'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison de Granollers ja s'escalfen amb calderes alimentades per biomassa, amb estella procedent de boscos de proximitat. Aquest fet és possible gràcies a la construcció de la xarxa nord de calor que proporciona calefacció i aigua calenta sanitària i que substituirà el gas natural. 

Article
Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Durant els darrers 3 anys, l’Ajuntament de Granollers ha participat en el projecte Thermos, projecte de recerca finançat pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea. El projecte ha permès la creació d’una eina que permet planificar i optimitzar xarxes de distribució de calor en entorns urbans, a partir de dades en format GIS.

Article

El dijous 12 de desembre, l'Ajuntament de Granollers participarà a la COP25 en el marc de la Zona Verda, l'espai de participació social de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.

Butlletí