Cambrils inicia una campanya de conscienciació per millorar la recollida selectiva

17/04/2019 - 08:04

Secomsa ha programat diverses accions i activitats entre l’abril i el desembre. Algunes de les actuacions previstes són visites als grans productors de cartró, parades informatives o un taller ambiental.

L’Ajuntament de Cambrils, a través de Secomsa, iniciarà una campanya de civisme i educació ambiental per millorar la recollida de residus selectiva adreçada a la ciutadania i a persones propietàries d’establiments comercials. Entre els mesos d’abril i desembre es realitzaran diverses accions i activitats dirigides i coordinades per personal tècnic de Secomsa i el Consell Comarcal. Aquesta campanya és una de les millores que va oferir l’empresa pública comarcal en la seva oferta per renovar el conveni per seguir prestant el servei de neteja i recollida de residus.

Entre les accions previstes per evitar males pràctiques de les persones usuàries del servei de recollida, s’han editat 1.500 adhesius que el personal de Secomsa enganxarà a les bosses dipositades a papereres i als residus voluminosos abocats a la via pública i els deixaran sense recollir durant un dia per a que actuïn com a element de conscienciació.

D’altra banda, s’han programat diverses actuacions d’educació ambiental. Durant el segon trimestre de l’any, es portaran a terme visites a grans productors de cartró comercial (actuals i potencials) per incrementar el nombre d’establiments adherits i la quantitat de residus recollits separadament.

També s’instal·laran parades informatives a punts de concentració de queixes i incidències, un taller ambiental adreçat a les famílies i una caminada popular de gossos. A més, es farà un estudi i vigilància de contenidors de restes vegetals per evitar el seu mal ús, paral·lelament a la implantació del servei amb nous contenidors.

Pel que fa als contenidors, s’ha encarregat una retolació addicional per facilitar la identificació dels residus corresponents a cada fracció.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampCambrils

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus ampliarà el contracte del servei de neteja viària i recollida de residus amb l’objectiu de guanyar en qualitat, eficiència i eficàcia

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Butlletí