Riudecols augmenta la recollida selectiva de residus fins el 66%

09/04/2019 - 08:12
Cubells del porta a porta a un municipi del Baix Cam Font: Canal Reus TV

Cubells del porta a porta a un municipi del Baix Cam Font: Canal Reus TV

Durant l'últim any, Riudecols ha augmentat un 144% la recollida selectiva dels residus municipals. Uns bons resultats que responen a la implementació del sistema porta a porta. D'aquesta manera el municipi ha passat d'un índex de reciclatge del 27% a un 66%.

Riudecols s'ha convertit, en poc més d'un any, en el segon municipi de la demarcació de Tarragona que més recicla, seguit de Riudecanyes. I és que gràcies al sistema porta a porta que va instaurar el consistori riudomenc ara fa un any, s'ha augmentat en un 144% la recollida selectiva de residus municipals. Un increment que s'ha fet més notori en la recollida de fracció orgànica, passant del 13% al 41%, tal com assegura el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis de l'Ajuntament de Riudecols, Jesús Legaz.

Una iniciativa amb la que es pretén conscienciar als veïns del municipi de la importància del reciclatge. Una obligació que a partir del 2020, ja no serà només moral, sinó també econòmica. I és que la Unió Europea sancionarà als Ajuntaments que no reciclin. De fet, a nivell local, el consistori riudomenc també es planteja la possibilitat de premiar econòmicament els veïns que més reciclin i penalitzar els que no ho facin.

Actualment, el pòdium dels municipis que millor reciclen de Catalunya el formen els pobles de Taradell i Matadepera, amb un índex de reciclatge del 83%. No obstant, i només en un any, Riudecols ja s'ha posicionat com un dels 20 millors municipis catalans en matèria orgànica.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

Taradell reparteix tres mil cubells amb xip per millorar la recollida de residus porta a porta. Amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà implantar, en un futur, un taxa per generació i/o participació.

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Butlletí