El tema del Dia Mundial del Medi Ambient 2019 és la lluita contra la contaminació de l'aire

Font: ONU

30/03/2019 - 23:21

La lluita contra la contaminació de l'aire serà protagonista del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient 2019, i la Xina serà l'amfitrió global de la celebració. Aquesta acció s'emmarcarà dins la campanya global Breathe Life

Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Es va escollir aquesta data perquè aquest dia s’havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA). 

El Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) es produeix el 5 de juny de cada any, és principal vehicle de les Nacions Unides per fomentar la sensibilització i l'acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient. Realitzat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l'escalfament global, amb el consum sostenible i delictes contra la natura. MIE ha crescut fins a esdevenir una plataforma global per a la difusió pública, amb la participació de més de 143 països cada any. Cada any, es casa té un tema nou que les grans corporacions, ONG, comunitats, governs i celebritats de tot el món adopten per promoure causes ambientals.

La lluita contra la contaminació de l'aire serà protagonista del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient 2019, i la Xina serà l'amfitrió global de la celebració. Aquesta acció s'emmarcarà dins la campanya global Breathe Life.

BreatheLife mobilitza a les comunitats per reduir l'impacte de la contaminació de l'aire en la nostra salut i clima. És una campanya global per a aire net i per descobrir com l'aire a la teva ciutat impacta la teva salut.

El Dia Mundial del Medi Ambient 2019 instarà els governs, la indústria, les comunitats i els individus a tot el món a unir-se per explorar les solucions a aquest problema global a través de les energies renovables i les tecnologies sostenibles.

  • 92% dels habitants del món no respira aire net.
  • La contaminació de l'aire li costa a l'economia global US $ 5 bilions cada any a causa de les despeses en assistència social.
  • S'estima que la contaminació per ozó a nivell de terra reduirà el rendiment dels cultius bàsics 26% el 2030.

 

Categories: 

Relacionats

Entrevista
Jaume Targa és director de la consultora 4sfera Innova.

Ens explica, durant la conversa amb Sostenible.cat, com la majoria de ciutats de Catalunya i Espanya superen els llindars de contaminació ambientals fixats per les directives europees.

Entrevista
Xavier Querol és professor d’investigació a l’IDAEA-CSIC

Xavier Querol ens parla de les morts prematures per la contaminació de l’aire que respirem i ens proposa algunes mesures per pal·liar la situació de forma urgent.

 
Opinió
Opinió


"Combatre la mala qualitat de l’aire que tenim a Barcelona no significa abandonar el vehicle privat, sinó plantejar-se alternatives més sostenibles i minimitzar les emissions que generem."
 

 

Butlletí