Canvis en la recollida de residus porta a porta a Cervera

01/04/2019 - 08:30

Dimarts 19 de març s’ha iniciat la recollida porta a porta mitjançant cubells identificats amb xip, que seran obligatoris. Cervera va iniciar la recollida selectiva porta a porta fa anys i ara millora el servei.

Aquest cubell s’ha d’utilitzar per treure la fracció orgànica (dimecres, divendres i diumenge) i el rebuig (dimarts).

Aquesta iniciativa es porta a terme amb l’objectiu de millorar la recollida porta a porta. D’aquesta manera es monitoritza la recollida i, a la llarga, es pot bonificar els veïns que més reciclen.

La posada en marxa coincideix amb una ampliació de la recollida selectiva: es passa de 6 a 7 dies de recollida, perquè el paper i cartró es recolliran el dissabte als habitatges.

Com fins ara, el vidre s’ha de continuar dipositant als contenidors de tipus iglú situats a la via pública.

L’horari de la deixalleria s’amplia i passa a ser de dilluns a diumenge de 9 a 14 h i de 15.30 a 20 h. A la deixalleria, situada a l’av. Polígon Industrial, s/n, es poden portar els residus domèstics, i està especialment pensada per als residus perillosos (olis usats, aparells electrònics, bombetes i fluorescents, etc.)

A la vegada, l’àrea de reciclatge o d’emergència s’integra al recinte de la deixalleria i es dota d'equips de vigilància. Es tracta d’un espai on hi ha contenidors per a cadascuna de les fraccions que es recullen porta a porta. S’hi pot acudir puntualment en cas que l’horari de la recollida porta a porta no s’adapti al veí.

Per a qualsevol dubte, us podeu adreçar al Consell Comarcal (tel. 973 531 300).


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Butlletí