Exposició Menys plàstics, més vida!

dijous, 21 març, 2019 - 00:00 a dissabte, 20 abril, 2019 - 23:59
Palau Robert. Barcelona

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març), l’exposició ha estat dissenyada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Vol destacar que el plàstic està present d’una manera important a les nostres vides, tenint en compte que més del 90% dels productes i objectes que ens envolten estan fets d’aquest material, que acostuma a tenir un baix cost de producció, una gran versatilitat i una elevada resistència.

Es pretén, per tant, destacar una problemàtica que s’ha agreujat en els darrers anys, la importància de gestionar de manera adequada els plàstics i reduir el seu ús, sobretot pel que fa als plàstics que s’acostumen a utilitzar només en una ocasió. El 80% dels plàstics que trobem als nostres mars i oceans provenen de terra, arrossegats a través de l’aigua que circula a través dels rius i torrents. Això provoca que aquest material tingui un lent període de degradació i que, en molts casos, sigui confós pels animals marins com a possible aliment, a més del risc que el plàstic passi a dins de la cadena tròfica.

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça. L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l'Aigua.

El tema del Dia Mundial de l'Aigua 2019 tracta de fer front a la crisi de l'aigua abordant els motius pels quals queda molta gent sense accés al recurs.


 

Municipis: 
Categories: 
Aigua

Relacionats

Notícia

Barcelona ha iniciat els tràmits per elaborar i aprovar una nova ordenança per a l’aprofitament d’aigües grises en edificis de nova construcció i grans rehabilitacions.

Notícia

Els Mercats de Barcelona estan implementant diferents mesures per garantir un ús responsable de l’aigua, en un context en què aquest recurs és cada vegada més preuat, a través d’iniciatives de conscienciació dirigides als comerciants dels mercats i a la seva clientela.

Butlletí