Un escape Room sobre reciclatge anomenat "Retorn a la terra"

Un recurs d'educació ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental
21/03/2019 - 08:00

Vídeo dels alumnes de Primària de l'Escola Goya de Terrassa

La base de l’Escape Room és un futur incert, on el consumisme i el materialisme han portat a l’esgotament dels recursos naturals, la gana i desnutrició de la societat occidental, que ha de permetre als participants prendre consciència sobre la necessitat de fer reciclatge en el dia a dia, i com a premissa imprescindible per poder sortir de la sala de joc havent resolt els enigmes en equip.

En el marc de la campanya #excusesosepares el Consorci ha iniciat aquest curs un activitat d'escape room, adreçat a alumnes d’educació primària i ESO.

L'activitat té com a objectius oferir una activitat educativa per a infants i joves basada en un joc d’escapament però amb el fil conductor de la recollida selectiva i la prevenció de residus a escala local i global mitjançant la gamificació; valorar la importància de la correcta separació en origen i el benefici que s’obté del reciclatge dels residus; i fomentar el treball en grup i la participació activa de l’alumnat.

L’activitat es realitza per grups, segons les edats. La instal·lació s’ubicarà preferentment al centre educatiu, per la qual cosa es recomana programar els diferents grups classe el mateix dia, en horaris consecutius.


 

Municipis: 
Vallès Occidental

Relacionats

Article

Rubí ha celebrat la Setmana Europea de la Prevenció de Residus del 20 al 28 de novembre. L’Ajuntament, amb la col·laboració d’entitats i ciutadania, ha organitzat una programació centrada en la sensibilització sobre la necessitat d’evitar que els objectes es converteixin en residu abans d’hora. El Consistori calcula que, gràcies a les diferents accions dutes a terme, s’ha previngut al voltant d’una tona de residus.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

Article

Actualment a Sabadell hi ha 45 contenidors específics de recollida d’oli de cuina i 50 contenidors per recollir peces de roba. L'Ajuntament vol d'aquesta manera facilitar el reciclatges d'aquest tipus de residus.

Butlletí