Un escape Room sobre reciclatge anomenat "Retorn a la terra"

Un recurs d'educació ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental
21/03/2019 - 08:00

Vídeo dels alumnes de Primària de l'Escola Goya de Terrassa

La base de l’Escape Room és un futur incert, on el consumisme i el materialisme han portat a l’esgotament dels recursos naturals, la gana i desnutrició de la societat occidental, que ha de permetre als participants prendre consciència sobre la necessitat de fer reciclatge en el dia a dia, i com a premissa imprescindible per poder sortir de la sala de joc havent resolt els enigmes en equip.

En el marc de la campanya #excusesosepares el Consorci ha iniciat aquest curs un activitat d'escape room, adreçat a alumnes d’educació primària i ESO.

L'activitat té com a objectius oferir una activitat educativa per a infants i joves basada en un joc d’escapament però amb el fil conductor de la recollida selectiva i la prevenció de residus a escala local i global mitjançant la gamificació; valorar la importància de la correcta separació en origen i el benefici que s’obté del reciclatge dels residus; i fomentar el treball en grup i la participació activa de l’alumnat.

L’activitat es realitza per grups, segons les edats. La instal·lació s’ubicarà preferentment al centre educatiu, per la qual cosa es recomana programar els diferents grups classe el mateix dia, en horaris consecutius.


 

Municipis: 
Vallès Occidental

Relacionats

Article

El Ple de setembre ha aprovat el nou contracte per al servei de recollida de residus i neteja viària, que tindrà una vigència de vuit anys, amb un preu de licitació total de 44,7 milions d’euros

Article

Una exposició a les minideixalleries parla sobre la generació i la correcta separació dels residus.

Notícia
Qui recicli més, pagarà menys

Aquest dilluns 19 de febrer comença el nou sistema de recollida de residus porta a porta amb identificador xip i els nous cubells

Butlletí