El primer concurs per construir el nou Parc Maresme Circular veu la llum

23/03/2019 - 08:00

La primera fase del Parc inclourà la creació de l’Espai REFER, amb espais i actuacions relacionats amb l’economia circular oberts a la ciutadania

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM) ha iniciat la licitació del primer concurs públic relacionat amb el futur Parc Maresme Circular, que s’ubicarà al polígon industrial Mata-Rocafonda de Mataró. En concret, s’ha anunciat la licitació del concurs de projectes per a la redacció del projecte i posterior direcció d’obra de la construcció de la primera fase del Parc, amb un valor estimat del contracte de 190.000 euros (sense IVA).
 
Aquesta licitació té com a objectiu la cristal.lització dels primers volums de la parcel·la, destinats a activitats d’economia circular. En concret, es preveu la construcció de l’Espai REFER, que ha de comptar amb zones general, espais per a assessoraments i espais per a xerrades i tallers, a més d’una àrea de tractament de voluminosos, d’horts d’ús públic i l’arranjament exterior dels accessos i les zones d’aparcament. L’Espai REFER és el projecte més emblemàtic d’aquesta primera fase d’actuacions, i ha d’incloure un servei d’autorreparació, un espai d’intercanvi i venda de productes de segona mà, assessorament i activitats per a la ciutadania, encarades a aprendre a reparar i reutilitzar objectes i materials que d’altra manera esdevindrien residus, incorporant així mateix actuacions d’inclusió social de col·lectius desfavorits. El projecte s’inspira en el programa “Reparat, millor que nou” que desenvolupa l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Es tracta, a més, de la primera licitació al Maresme que prioritza explícitament criteris d’adjudicació relacionats amb l’aplicació de l’economia circular en la construcció i la construcció sostenible. Així mateix, el plec prioritza la generació del model BIM (Modelatge d’informació de Construcció, sistema mitjançant el qual es genera una representació digital dels edificis per il·lustrar el procés complet d’edificació, manteniment i, fins i tot, de demolició i reciclatge de materials. El plec de de prescripcions tècniques també incideix en la utilització de determinats materials i estàndards de construcció sostenible i altres estratègies circulars a implementar relacionades amb salut i benestar, valor afegit, cultural i social.



 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'obren els punts de lliurament de les targetes per fer ús dels nous contenidors de recollida selectiva

Notícia

Maresme Circular impulsa dues biblioteques de les coses en dos instituts de la comarca, les primeres del país ubicades en centres educatius.

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Butlletí