Cornellà dona un nou ús als quioscos de premsa per a prevenir residus

18/03/2019 - 08:07

Cornellà de Llobregat ha obert dos quioscos amb nous usos: al carrer Avet destinat a lleure infantil, i el quiosc del carrer Catalans trobareu un espai dedicat a la prevenció i la correcta gestió dels residus: La Re-Parada. L'espai ofereix assessorament per l'autoreparació d'objectes, recollida dels residus especials més habituals i informació sobre residus i altres activitats ambientals.

L'Ajuntament de Cornellà posa en marxa un programa de dinamització d'alguns dels antics quioscos de premsa que porten anys tancats i sense ús a la ciutat per acollir noves iniciatives que ajudin a resoldre altres necessitats. Darrerament, s'ha produït un declivi del consum de la premsa escrita, cosa que afecta el rendiment dels tradicionals quioscos de revistes i diaris. El descens de vendes de premsa diària, juntament amb les restriccions per poder oferir altres productes no vinculats al ram, és la principal causa de la crisi del sector.

Aquesta realitat, ha motivat que el consistori es plantegi reptes de reconversió d'aquests establiments tancats que formaen part del mobiliari urbà i es valori la possibilitat de reinventar-los com a 'contenidors' de nous usos i serveis. Des dels serveis municipals es van valorar diferents estratègies adreçades a dinamitzar alguns dels quioscos com a habitacles capaços d'acollir i incentivar iniciatives d'interès ciutadà, donada la seva situació en l'espai públic (de centralitat en molts casos), la superfície de què disposen alguns d'ells en el seu entorn, la manca de cert tipus de serveis o comerços en la seva proximitat.

Abans, però, es va demanar l'opinió a la ciutadania sobre la possibilitat de destinar 4 dels quioscos tancats dels nostres barris a d'altres usos, per tal de desenvolupar-hi nous projectes a partir d'idees creatives, innovadores i sostenibles econòmicament.

Un punt d'informació ambiental i una ludoteca

El passat mes d'abril es va obrir una consulta ciutadana a través de la pàgina Cornellà Opina sobre els nous usos dels quioscos de premsa tancats, i el resultat va ser majoritàriament propostes d'activitats de foment de la lectura, préstec de llibres, punts d'informació ciutadana, també vinculats al reciclatge i a intercanviar objectes de segona mà, ludoteques, jocs, floristeries, etc.

Finalment, les iniciatives que es posaran en marxa properament són la d'un espai dedicat al lleure infantil i un altre com a punt informatiu de la gestió dels residus urbans. Els quioscos escollits estan ubicats als carrers Catalans i Avet.

El quiosc del carrer Avet es destinarà a lleure infantil, convertint-se en una ludoteca, i els nens i les nenes que s'apropin a la plaça podran gaudir d'una estona per jugar. Bitlles gegants, joc de memòria gegants, joc del paracaigudes... L'horari del nou quiosc-ludoteca serà els diumenges, de 10 a 13 hores.

Al quiosc del carrer Catalans trobareu un espai dedicat a la prevenció i la correcta gestió dels residus: La Re-Parada. L'espai ofereix assessorament per l'autoreparació d'objectes, recollida dels residus especials més habituals i informació sobre residus i altres activitats ambientals. Aquest quiosc es troba situat al carrer Catalans, n. 70, i obrirà la seva persiana de dilluns a divendres, de 10.30 a 13 i de 17 a 19.30 hores.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Butlletí