A Abrera, Ullastrell, Castellbisbal i El Papiol treballen en l'ampliació de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea

Font: Ajuntament d'Abrera

26/02/2019 - 08:48

Representants municipals d'Abrera, Ullastrell, Castellbisbal i El Papiol s'han reunit per tal d'iniciar els treballs d’una proposta conjunta d’ampliació de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea als seus municipis.

L’objectiu d’aquesta proposta és donar un grau de protecció especial, en l’àmbit Europeu i de Catalunya, als entorns naturals de la conca baixa del riu Llobregat i els relleus propers, per tal d’establir una connexió ecològica entre altres zones protegides, com són el Parc Natural de la  Muntanya de Montserrat i el Parc Natural de la Serra de Collserola.

Actualment, Abrera integra l’espai natural protegit de la ZEPA-ZEC-EIN Montserrat-Roques Blanques-riu Llobregat de la Xarxa Natura 2000. Amb aquesta proposta es vol ampliar la protecció a altres espais naturals de gran valor ecològic del nostre terme municipal, així com dels municipis més propers.

Els nous entorns naturals que es vol protegir són utilitzats per un gran nombre d’espècies de vertebrats i invertebrats, alguns dels quals tan emblemàtics com el duc (Bubo bubo), l’àguila cuabarrada (Aquila fasciata) o la llúdriga (Lutra lutra), a banda d’un gran nombre d’hàbitats d’especial interès per a la conservació de la biodiversitat a nivell de Catalunya i d’Europa.

A la reunió va participar el regidor de medi ambient d'Abrera Xavier Serret, l’alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbé, els regidors de Medi Ambient de Castellbisbal i El Papiol, Enrico Martinelli i Albert Querol, respectivament, així com amb els tècnics de Medi Ambient dels ajuntaments d’El Papiol i Abrera i un tècnic de la delegació a Catalunya de SEO/BirdLife.

 

 

Relacionats

Article
Amb més de 30 anys d’història és un de les primeres iniciatives d’educació ambiental de Catalunya

Les visites escolars als Espais Naturals del riu Llobregat es reprendran al llarg d’aquest mes d’octubre. Amb això arrenca també una nova edició del programa Apropa’t al Delta de l’Ajuntament del Prat, un dels primers a Catalunya d’educació ambiental, amb més de 30 anys d’història i pel qual han passat fins ara més de 200.000 alumnes d’arreu de Catalunya.

Article

L’objectiu del projecte és ampliar l’espai natural de l’Aula per a l’estudi de la seva fauna i vegetació. L'actual equipament incorporarà cinc noves plataformes, una bassa naturalitzada, i un nou espai que donarà continuïtat al bosc a partir d'una de les cinc plataformes noves.

Butlletí