A Abrera, Ullastrell, Castellbisbal i El Papiol treballen en l'ampliació de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea

Font: Ajuntament d'Abrera

26/02/2019 - 08:48

Representants municipals d'Abrera, Ullastrell, Castellbisbal i El Papiol s'han reunit per tal d'iniciar els treballs d’una proposta conjunta d’ampliació de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea als seus municipis.

L’objectiu d’aquesta proposta és donar un grau de protecció especial, en l’àmbit Europeu i de Catalunya, als entorns naturals de la conca baixa del riu Llobregat i els relleus propers, per tal d’establir una connexió ecològica entre altres zones protegides, com són el Parc Natural de la  Muntanya de Montserrat i el Parc Natural de la Serra de Collserola.

Actualment, Abrera integra l’espai natural protegit de la ZEPA-ZEC-EIN Montserrat-Roques Blanques-riu Llobregat de la Xarxa Natura 2000. Amb aquesta proposta es vol ampliar la protecció a altres espais naturals de gran valor ecològic del nostre terme municipal, així com dels municipis més propers.

Els nous entorns naturals que es vol protegir són utilitzats per un gran nombre d’espècies de vertebrats i invertebrats, alguns dels quals tan emblemàtics com el duc (Bubo bubo), l’àguila cuabarrada (Aquila fasciata) o la llúdriga (Lutra lutra), a banda d’un gran nombre d’hàbitats d’especial interès per a la conservació de la biodiversitat a nivell de Catalunya i d’Europa.

A la reunió va participar el regidor de medi ambient d'Abrera Xavier Serret, l’alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbé, els regidors de Medi Ambient de Castellbisbal i El Papiol, Enrico Martinelli i Albert Querol, respectivament, així com amb els tècnics de Medi Ambient dels ajuntaments d’El Papiol i Abrera i un tècnic de la delegació a Catalunya de SEO/BirdLife.

 

 

Relacionats

Article

El dijous 6 de juny es va celebrar a l’espai Les Albes de Campins la Jornada de presentació del Pla d’igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera del Montseny. La Jornada, amb un programa de ponències, tallers i activitats que es van desenvolupar al llarg de tot el dia, va tenir una gran rebuda i es va arribar al centenar d’assistents.

Article

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha clausurat la pedrera Berta, ubicada entre Sant Cugat i el Papiol, després de l'ordre rebuda per la Generalitat per aturar els treballs d'aportació de terres que fins ara continuaven fent-se al sot a instàncies de l'empresa gestora Jaime Franquesa.

Article

El Programa, que inclou una agenda d’actuacions fins a l’any 2025, té per objecte planificar les actuacions que s’hi duran a terme sobre els accessos, l’ordenament urbanístic i industrial, la recuperació del patrimoni i el paisatge amb l’objectiu de seguir millorant els valors ambientals, el lleure i les activitats compatibles amb l’entorn.

Butlletí