Com comunicar el concepte d'Economia Circular ?

05/02/2019 - 16:16

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha publicat el dossier: Impulsem l'economia circular i verda ! Materials de suport en l'àmbit de la comunicació per als ens locals.

Aquesta document forma part del Pla de treball 2016-2019 d’Economia Circular i Verda al Món Local, promogut per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat amb el suport de la Fundació Fórum Ambiental. Els continguts presentats en aquest document s’alimenten de l’experiència dels autors així com dels municipis participants en el cicle de Tallers organitzat en el marc del mateix pla de treball. Alhora, es tracta d'un document que complement la guia Economia circulari verda al món local: Com passar a l'acció i enes per als ens locals.

L’objectiu del present document és posar a l'abast dels ens locals un decàleg amb les principals idees i conceptes entorn a l'economia circular per tal de facilitar la construcció d'un argumentari per a l'impuls de l'economia circular, tant a nivell d'administració pública com entre el teixit productiu i la ciutadnaia. Per tant, es tracta d'un document que pot ser molt util de cara a la comunicació amb diferents grups d'interès. 

En aquest sentit, aporta elements per tal d'animar i/o convèncer als diferents agents, recolzats en evidències que demostren la sostenibilitat (econòmica, ambiental i social) derivada de l'aplicació dels principis i estratègies d'economia circular, així com exemples reals de comunicació.

 

Document descarregable a l'enllaç


Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa “Vallès circular” impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental ha rebut aquest matí el reconeixement del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) per la seva contribució en forjar aliances multiactor per al foment de l’economia circular

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Article

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

Butlletí