Campanya per recollir més vidre en més de 300 establiments d'hostaleria, restauració i càtering de Granollers

01/02/2019 - 08:14

Des del passat novembre l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio en col·laboració amb l'Ajuntament de Granollers va comenár una campanya informativa entre els establiments HORECA (Hosteleria, Restauració i Catèring) que, de mitjana, generen el 50 % d'envasos de vidre de les ciutats.

Un informador d'Ecovidrio recorre els 342 establiments d'aquest sector amb l'objectiu de fomentar el reciclatge de vidre entre aquests grans productors, ja que l'any 2020 s'han de recollir selectivament més del 50 % dels residus que generem.

A més, aquest informador lliura un cubell gratuït a cada establiment que ho necessiti per ajudar-los a dipositar i transportar el vidre als contenidors; verifica que les ubicacions dels contenidors de vidre al carrer siguin òptims per facilitar-los la tasca; determina possibles nous usuaris que necessitin contenidors adaptats a grans productors; i actualitza el cens del sector.

Tant la Llei de Residus de Catalunya com l'Ordenança municipal dels espais d'ús públic i civisme recullen l'obligació dels establiments de separar correctament els residus que produeixen. En cas d’incompliment d'aquesta obligació, els establiments poden ser sancionats amb una multa de fins a 750 €.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

Amb aquesta iniciativa es busca afavorir la participació de restaurants, cafeteries i bars en la recollida selectiva d’envasos

Notícia
A Montmeló, la recollida selectiva ja es fa amb càrrega lateral | Griselda Escrigas

A Montmeló, la recollida selectiva ja es fa amb càrrega lateral | Griselda Escrigas

L’objectiu és augmentar la freqüència de recollida d’aquestes fraccions perquè la càrrega lateral és més ràpida

Notícia

Durant dues setmanes quatre persones han recorregut l'àmbit de l'illa de vianants de Granollers per informar sobre la recollida de cartró comercial i per insistir en com s'han fer servir les plataformes mòbils de contenidors. Aquests quatre informadors han visitat els establiments entre les 17 i les 21 hores, de dilluns a divendres.

Butlletí